Weleda Benelux maakt gebruik van cookies. Dit doen we om de gebruiksvriendelijkheid van onze website te verbeteren. We gaan echter zorgvuldig om met alle informatie en respecteren hierbij steeds je privacy. Meer informatie over ons privacy-beleid lees je in de Algemene voorwaarden.

 


Weleda AG

Platinastraat 161
Postbus 733
2700AS Zoetermeer 
Nederland
KvK nummer: 27013770


Welkom bij de Weleda Apotheek

Over onze geneesmiddelen

Met de hulp van de natuur weer in balans

Naast verzorgingsproducten en zelfzorgproducten hebben we bij Weleda meer dan 800 natuurlijke geneesmiddelen in het assortiment. Deze produceren we in onze eigen bereidingsapotheek in Zoetermeer. Omdat we werken met natuurlijke grondstoffen en we bijzondere bereidingsprocessen hanteren zijn deze middelen doorgaans zeer goed te verdragen, werken ze mild en harmoniserend en geven ze nauwelijks bijwerkingen. 

Het zelfherstellend vermogen

Weleda geneesmiddelen, ontwikkeld vanuit antroposofische behandelmethoden, zijn aanvullend bij behandelingen die vanuit de klassieke geneeskunde worden aangeboden. De sterkte van onze aanpak ligt in het feit dat het zelfherstellend vermogen van het lichaam wordt gestimuleerd, waardoor de lichaamsfuncties weer in balans komen.

 

> Meer lezen over de werking van onze geneesmiddelen 

Een overzicht van alle middelen die je als patiënt kan bestellen vind je via deze link. In deze lijst vind je alle producten met toedieningsvorm, inhoud en prijs. Een overzicht van de geneesmiddelen inclusief de samenstelling en gebruikelijke dosering kan je hier raadplegen.

> Snel bestellen via onze bestelwebsite

 

Ben je apotheek? Hier vind je ons bestelformulier voor apotheken. 

Hoe kun je onze geneesmiddelen verkrijgen?

Het grootste deel van onze middelen is uitsluitend verkrijgbaar via een recept uitgeschreven door een arts. Een overzicht van de antroposofische artsen die onze middelen voorschrijven vind je op de website van de Nederlandse Vereniging Antroposofische Zorgaanbieders. Eens de diagnose is gesteld, en de arts een recept heeft uitgeschreven, zijn er 4 mogelijkheden om de geneesmiddelen te bestellen.

1. Via je eigen apotheek

Je arts kan het recept doorsturen naar een apotheek bij jou in de buurt (uitsluitend in Nederland).

Deze apotheek zal je recept doorsturen naar de Weleda Bereidingsapotheek in Zoetermeer waar wij het middel precies volgens recept zullen bereiden.

Vervolgens verzenden wij het naar je eigen apotheek, waar je het middel kunt ophalen.

Voor apotheken: meer informatie vind je na het inloggen hier. Ons faxformulier vind je vervolgens hier

2. Via de Weleda recepten-app

Daarnaast kun je ook bestellen via een gratis app op je smartphone.

Zoek in de app-store of in Google Play naar de Weleda recepten app of scan met je smartphone de QR-code hiernaast. Nadat je de app hebt geïnstalleerd, kun je in vijf eenvoudige stappen alle benodigde gegevens doorsturen naar de Weleda Apotheek, inclusief een foto van het recept.

Per zending wordt er € 3,50 aan administratie kosten berekend. Betalen kan via incasso of betaallink.

3. Via onze bestelwebsite

Je kunt ook je bestelling plaatsten via onze bestelwebsite.

Klik hiervoor op deze link.

Ook hier vragen we om een duidelijke afbeelding van het recept mee te sturen.

Per zending wordt er € 3,50 aan administratie kosten berekend. Betalen kan via incasso of betaallink.

Naar de bestelwebsite

4. Via het bestelformulier

Je kunt ook bestellen door dit formulier in te vullen en naar ons toe te sturen.

Dit kan:

  • Via mail naar apotheek@weleda.nl
  • Per fax naar +31 (0)79 3631 388
  • Per post naar Weleda apotheek, Platinastraat 161, 2718 SR Zoetermeer, Nederland

Per zending wordt er € 3,50 aan administratie kosten berekend. Betalen kan via incasso of betaallink.

 

Naar het formulier Formulier voor apotheken

Vergoeding van Weleda-geneesmiddelen

De Antroposana Zorgverzekering

Weleda werkt samen met de Nederlandse Vereniging Antroposofische Zorgaanbieders en de patiëntenvereniging Antroposana aan de voortdurende verbetering van de vergoeding van antroposofische geneesmiddelen. De Antroposana Zorgverzekering vergoedt alle antroposofische geneesmiddelen en therapieën (vanuit de aanvullende verzekering).

 

 

Polisvoorwaarden van andere zorgverzekeraars

Het gehele geneesmiddelenassortiment en alle zelfzorg- en lichaamsverzorgingsproducten van Weleda die in Nederland verkrijgbaar zijn, zijn geregistreerd in de Z-index. Dit is de brondatabase waar alle apotheken en verzekeraars zich bij de beoordeling van declaraties op baseren. Lichaamsverzorgings- en zelfzorgproducten worden doorgaans niet vergoed door verzekeraars, zelfs al staan ze allemaal in deze index vermeld. Homeopathische en antroposofische geneesmiddelen worden niet vanuit de basisverzekering vergoed, maar in een aantal gevallen juist wel vanuit de aanvullende verzekering (meestal tot een bepaald maximum en met enkele voorwaarden). Termen als ‘homeopathisch of ‘antroposofisch’ worden door diverse verzekeraars vaak op een verschillende manier gebruikt en geïnterpreteerd. Vraag daarom steeds advies aan uw verzekeraar bij onduidelijkheden in de polisvoorwaarden. Aanvullende informatie over de vergoeding van antroposofische geneesmiddelen vind je op de website van Zorgwijzer.

Nog vragen?

Onze consumentenservice helpt je graag verder! Bel naar 079 363 13 35 (elke werkdag van 9.00 - 12.30 uur en van 13.00 - 16.30 uur) of mail naar consumenten@weleda.nl.