Weleda Benelux maakt gebruik van cookies. Dit doen we om de gebruiksvriendelijkheid van onze website te verbeteren. We gaan echter zorgvuldig om met alle informatie en respecteren hierbij steeds je privacy. Meer informatie over ons privacy-beleid lees je in de Algemene voorwaarden.

 


Weleda AG

Platinastraat 161
Postbus 733
2700AS Zoetermeer 
Nederland
KvK nummer: 27013770


Ogentroost (Euphrasia)

Verzacht tranende, rode en geprikkelde ogen

Ogentroost groeit in het wild in weides tussen grassen en kruiden. Haar botanische naam, Euphrasia, is afgeleid van Euphrosyne: ‘de godin van de blijde zin’. Wie het plantje goed bekijkt, ziet inderdaad dat ze met haar opvallende gele vlek en fijne violette tekening vriendelijk de wereld inkijkt.

 

Ogentroost wordt van oudsher gebruikt in oogkompressen bij diverse oogaandoeningen, zoals bijvoorbeeld rode en tranende ogen. Een extract van de verse plant bevat een grote hoeveelheid bioactieve stoffen met verzorgende en verzachtende eigenschappen.

 

Ogentroost is een halfparasiet, wat betekent dat het plantje groeit in de wortels van planten in de buurt. Het maakt dus gebruik van de levenskracht van andere planten om zelf te groeien. Hierdoor is het niet makkelijk om het te telen. De plantjes die Weleda verwerkt telen we zelf in onze biodynamische tuin in Duitsland.

Bij tranende, rode en geprikkelde ogen