Artikelen geboortezorg experts

Weleda vraagt aan experts hun mening over actuele thema's binnen de geboortezorg. Experts geven hun mening over actuele thema's binnen de geboortezorg.

Borstvoeding

Instinctief voeden en hulp bij borstvoeding

Borstvoeding is een natuurlijk proces, maar de moeder heeft soms wat hulp nodig om het onder de knie te krijgen. Instinctief voeden (biological nurturing) gaat ervan uit dat moeders en baby's een aangeboren kennis hebben over borstvoeding geven. Lactatiekundige Gonneke van Veldhuizen-Staas legt het idee van instinctief voeden uit. 

Is er toch wat extra hulp nodig? Dan zijn er tal van hulpmiddelen die je kunt inzetten om borstvoeding prettig te laten verlopen. Maar wanneer zet je welk middel in en hoe benader je de kraamvrouw op een goede manier? We gaan in gesprek met gespecialiseerd verpleegkundige en lactatiekundige Arabel Roelofs over hulp bij borstvoeding en wanneer je welk hulpmiddel inzet. 

Instinctief voeden

Lees meer

Hulp bij borstvoeding

Lees meer

Bio Borstvoedingsthee

Lees meer

Veilige hechting en babymassage

Bij veilige gehechtheid is er een juiste balans tussen nabijheid zoeken en de omgeving verkennen. Een goed gehecht kind groeit uit tot een zelfverzekerd kind. Dit heeft positieve gevolgen voor sociale relaties op latere leeftijd.

Een regelmatige babymassage draagt bij aan de hechting van de baby en helpt de baby vertrouwd te raken met zijn of haar lichaam. Aanraking draagt liefde over en geeft een gevoel van vertrouwen en veiligheid. 

Veilige hechting

Lees meer

Babymassage – hoe zat het ook alweer?

Lees meer

Calendula Verzorgende Olie

Lees meer