print
 

‘Zeer goed’ voor Verkwikkingsbad

In januari is ons eerste klimaatneutrale product Zilverspar Verkwikkingsbad door Ökotest beoordeeld met een ‘zeer goed’. Ökotest is een grote Duitse consumentenorganisatie die producten beoordeelt op (allergiegevoelige) ingrediënten, verdraagzaamheid, veiligheid en milieuvriendelijkheid. Ökotest test regelmatig producten van Weleda.

 

Weleda Puur Baby special is uit!

Onze nieuwe special gaat over natuurlijke verzorging van baby’s en kleine kinderen. Hierin kunt u onder meer lezen hoe Weleda Calendula (goudsbloem), vanwege zijn weldadige invloed op de huid en zijn verwarmende eigenschappen, verwerkt in de Calendula Baby-producten. Professionals en ouders geven tips over babyverzorging en Beatrijs Smulders vertelt in het openingsartikel hoe belangrijk het is als moeder om te vertrouwen op je eigen intuïtie.

De Weleda Puur Baby special is gratis af te halen op ongeveer drieduizend plekken, zoals bij natuurwinkels, drogisten, consultatiebureaus, kinderdagverblijven en babymasseurs.

 

Nieuw keurmerk: NaTrue

De nieuwe Granaatappel-producten (zie ook Nieuw bij Weleda) zijn de eerste drie Weleda-producten die het keurmerk NaTrue dragen, een nieuw label voor natuurlijke en biologische cosmetica. De organisatie NaTrue behartigt in Brussel de belangen van de toonaangevende Europese producenten van natuurlijke cosmetica (Laverana/Lavera, Logocos/Logona, Primavera, Santaverde, Wala/Dr. Hauschka en Weleda) bij het tot stand komen van heldere, internationale regelgeving. Dit omvat onder meer een heldere, wettelijke definitie in Europa van ‘natuurlijke cosmetica’ en de criteria voor het mogen voeren van deze kwalificatie. Maar ook nauwkeurige criteria voor de etikettering van producten en het gebruik van de begrippen ‘bio’ en ‘organisch’.

Meer weten? Kijk op www.weleda.nl of www.natrue.eu.

 

Lees alles over Calendula! Weleda’s vierde plantenboekje is uit

In onze serie plantenbiografieën is het dit voorjaar de beurt aan de zonnige Calendula. De stralende oranje bloem is het toonbeeld van eenvoud. Niemand verwacht dat juist deze bloem een krachtige, helende invloed heeft. Wie ooit Calendula Zalf op een wondje heeft gedaan, weet echter hoe sterk deze plant als ingrediënt helpt bij een gekwetste huid.

U vindt alles over deze wonderlijke bloem in onze nieuwe plantenbrochure Calendula: onstuimige heelmeester. Neem hem GRATIS mee uit het display met Calendula-producten, te vinden bij de meeste Weleda Partnerwinkels.

 

Workshop: de helende kracht van geuren

Een geur kan vele associaties oproepen, kan ontspannen en zelfs helend zijn. Hoe werkt dat precies en waarom zijn natuurlijke oliën zo waardevol? In de workshop krijgt u hierop antwoorden. Naast aandacht voor de helende kracht van geuren, zal de rol van antioxidanten en vrije radicalen worden belicht. Hoe kunnen zij samen met de levensstijl het proces van huidveroudering vertragen?

 

Op dinsdag 19 en woensdag 27 mei en dinsdag 30 juni 2009 neemt aromatherapeute Anja Schornagel u bij Weleda in Zoetermeer mee in de fascinerende wereld van etherische oliën en de werking van hun geuren. Voor meer informatie en opgeven, kijk op www.weleda.nl/overweleda/meerbeleven.

 

Website vernieuwd
De afgelopen tijd hebben we hard gewerkt om Weleda’s website een nieuwe, frisse ‘look’ te geven. De nieuwe site is overzichtelijk en helder ingedeeld, met uitgebreide informatie per lichaamsverzorgingsproduct. Ook over zelfzorgproducten is veel informatie te vinden, net zoals over geneesmiddelen, gezondheidsthema’s en de verhalen van de mensen achter onze producten. Bekijk de site zelf en stuur ons uw reactie (info@weleda.nl).