5 tips om te ontspannen

Als je ontspant, kunnen je lichaam en geest weer tot rust komen. Ga niet door met je dagelijkse ding, maar neem de tijd om te ontspannen. Iedereen ontspant op een eigen manier. Met deze tips kan jij beter ontspannen:

1. Creëer een ontspannen wellness-moment

Moeder Natuur kan een handje helpen. In tijden van stress kan het fijn zijn om etherische oliën te gebruiken. Kalmerende oliën helpen je het gevoel van ontspanning te versterken. Met dit stappenplan met etherische oliën kun je ontsnappen uit de drukte en jezelf even verwennen, gewoon bij jou thuis!

Stap 1: Laat het bad vollopen!
Gebruik Lavendel Ontspanningsbad of Wilde Rozen Crèmebad voor een ontspannen bad. Liever een douche? Kies dan een fijne douchecrème.

 

Stap 2: Fijn scrubben
Na het bad of douche is het tijd om letterlijk en figuurlijk een laagje verder te gaan. Hiervoor gebruik je Berken Douchepeeling. Voor een zijdezachte en stralende huid.

Stap 3: Verwen je huid en je zintuigen
Verwen je huid met een voedende body olie. Een body olie werkt verwarmend en helpt om de warmte na een bad of douche langer vast te houden.

Stap 4: Voetmassage
Ook je voeten verdienen extra aandacht tijdens dit verwenmoment. Breng wat Voetbalsem aan en masseer je voetzool. Door je voeten te masseren kun je je hele lichaam kalmeren.

Stap 5: Intensief voedend gezichtsmasker
Sluit af met een voedend masker. Neem hiervoor Skin Food of Skin Food Light en breng deze rijkelijk aan op je gezicht, behalve rond de ogen. Masseer alles vervolgens nog even goed in en verwijder daarna de crème die nog resteert.

2. Eet gezond

Heb je in stressvolle periodes altijd meer zin om te snoepen? Dat kan kloppen. Als je lichaam niet in balans is, krijg je extra trek in ongezonde snacks. Terwijl deze voedingsmiddelen er juist voor zorgen dat je je lusteloos gaat voelen en minder goed om kunt gaan met stress. Probeer in periodes van stress juist gevarieerd en gezond te blijven eten. Daarmee versterk je je immuunsysteem.

3. Beweeg 

Dat sporten gezond is weten we allemaal. Maar wist je dat sport en bewegen je hersenen helpt ontspannen? Sport versterkt gebieden in je brein die zorgen voor stressvermindering. Je maakt endorfine en dopamine aan waardoor cortisol (stresshormoon) wordt gereguleerd en verminderd.

Berken Pearl Scrub Douchecrème

Maakt de huid glad en zacht
2 reviews
150 ml
€9.99
Koop nu

Lavendel Ontspannende Body Olie

Verzorgt en brengt tot rust
1 review
100 ml
€15.99
Koop nu

Skin Food

Intensief voedende crème. Skin Food voedt alle plekjes die ruw en droog zijn.
47 reviews
30 ml
€5.99
Koop nu

4. Schrijf het op

Laat je gedachten niet oneindig door je hoofd spoken. Het is rustgevend als je je gedachten en gevoelens kunt opschrijven. Schrijf op wat je bezighoudt, wat je nog moet doen en waar je stress van krijgt. Maar schrijf ook op waar je dankbaar voor bent, zodat je je bewuster wordt van de fijne dingen. Als alles op papier staat kun je er beter afstand van nemen en er misschien zelfs op reflecteren.

5. Mediteer

In contact komen met je ademhaling, je lichaam, je gedachtes en je emoties laten gaan. Meditatie helpt je om te gaan met stress. Uit onderzoek van NRC Nieuws bleek dat na vijf dagen twintig minuten mediteren de stress vermindert en je scherper wordt. Je concentratie gaat omhoog, de cortisol in je lichaam wordt minder en je slaapt beter. En dat was nog maar na vijf dagen!

Lavendel Ontspannende Body Olie

Verzorgt en brengt tot rust
1 review
100 ml
€15.99
Koop nu

Berken Pearl Scrub Douchecrème

Maakt de huid glad en zacht
2 reviews
150 ml
€9.99
Koop nu

Skin Food

Intensief voedende crème. Skin Food voedt alle plekjes die ruw en droog zijn.
47 reviews
30 ml
€5.99
Koop nu