Kom samen met Weleda en Natuurmonumenten in actie voor de natuur!

Nederlandse natuur in gevaar

Het gaat niet goed met de natuur in Nederland. Daarom schenken we ook dit jaar t/m 6 april per verkocht product een bedrag waarmee Natuurmonumenten 1m2 natuur kan creëren. Door Weleda te kopen, help je de natuur. Maar je kunt nog zoveel meer doen. Gewoon in je eigen tuin of op je balkon. Ga aan de slag met onze tips en help zo actief mee aan de bescherming van lokale planten en dieren. Zelfs op een kleine oppervlakte kun je al een heel verschil maken. Want elk stukje natuur telt en samen zorgen ze voor een groot geheel.

Vergroenen kun je zelf

Tip 1: Haal zo veel mogelijk tegels uit je tuin

Verruil grijs door groen! Natuur creëren kan al door 1 tegel uit je tuin te halen en daar groen voor in de plaats te zetten. Een mooie plant of bloem bijvoorbeeld. Vlinders en bijen zijn er gek op, het ziet er gezellig uit én regenwater loopt ook veel makkelijker weg. Hoe meer tegels weg, hoe beter het is.

Geen tuin maar een balkon? Hang een mooie plantenbak aan de reling of maak een verticale tuin aan je muur.

Tip 2: Leg een moestuintje aan

Lekker eten uit je eigen stukje natuur! Leg een moestuintje aan voor groente en kruiden uit eigen tuin. Dat is leuk, gezond en goed voor de biodiversiteit. Ook leuk om met de kinderen te doen.

Geen tuin maar een balkon? Veel groenten en kruiden doen het ook prima in plantenbakken of bloempotten.

Tip 3: Maak een waterplaats in je tuin

Een beetje levendigheid in de tuin? Een waterplaats, vijvertje of een simpel drinkbakje zorgt ervoor dat allerlei dieren gezellig bij je in de tuin of op balkon komen drinken of badderen.

Liever geen waterplaats, maar wel levendigheid? Laat oude takken en boomstronken eens gewoon liggen in je tuin. Niets bevat meer leven dan dood hout. Het is een heerlijke schuilplek voor allerlei soorten insecten.

Koop Weleda en steun Natuurmonumenten!

 

  • Tot en met 6 april krijgt Natuurmonumenten van ons per verkocht product een bedrag om 1m2 nieuwe natuur te creëren in Nederland.
  • Bovendien krijg jij tijdens de actieperiode 25% korting op al onze producten*. Want hoe meer producten we verkopen, hoe meer nieuwe natuur!
  • Mis dit unieke aanbod niet en ga snel langs bij je dichtstbijzijnde verkooppunt!

 

Vind een verkooppunt in je buurt

Enkel geldig t/m 6 april 2019 in deelnemende verkooppunten. Korting niet van toepassing op geneesmiddelen. Vraag naar de voorwaarden in de winkel.

Samen zetten we ons in voor de biodiversiteit

Voor Weleda is het behoud van biodiversiteit onlosmakelijk verbonden met onze missie om de gift van de natuur door te geven aan de mens. Om te voorkomen dat onze grondstoffen uitgeput raken moeten we de natuur beschermen, ook hier bij ons in Nederland.

Daarom steunen we Natuurmonumenten bij verschillende projecten waar biodiversiteit centraal staat. Bijvoorbeeld in het Land van de Maas, waar speciaal voor het zinkviooltje 4 hectare grond werd bewerkt en waar op de berghellingen kalk worden vrijgemaakt zodat ze weer ruimte bieden voor orchideeën. Benieuwd wat we nog meer doen?

Dit doet Natuurmonumenten voor de biodiversiteit >