Zeer gevoelige babyhuid

Heb jij zelf last van een gevoelige huid? Dan is de kans groot dat dit ook bij je kindje het geval is aangezien erfelijkheid hier een grote rol speelt. Baby’s hebben van nature een dunnere en huid. Wanneer er bovendien sprake is van een beperkte barrièrefunctie, zal de huid onvoldoende vocht vasthouden. In dat geval spreken we van een gevoelige babyhuid. Deze voelt droog aan en kan schrale plekken vertonen. Heeft je baby een zeer gevoelige huid, dan is een aangepaste verzorging nodig.

5 tips om de gevoelige huid van je baby te verzorgen

1. Vermijd zeep 

Gebruik liever geen zeep in het badje of om je kindje schoon te maken. Hiermee wordt het beschermende vette huidlaagje aangetast. Was je kindje bij voorkeur met een natuurlijke olie (parfumvrij) in plaats van en zeep. Calendula Verzorgende Olie is parfumvrij, houdt de huid zacht en soepel en beschermt tegen uitdrogen. 

Calendula Verzorgende Babyolie

Verzachtende babyolie met verwarmend en beschermend effect
30 reviews
200 ml
€12.99
Koop nu

2. Badder niet te vaak met je baby 

Was je baby niet te vaak. Zeker als hij nog erg klein is, is het niet nodig om dagelijks in bad te gaan. De billetjes kun je makkelijk schoon houden door ze regelmatig met een washandje met lauw water af te vegen en daarna droog te deppen.

3. Gebruik 100% natuurlijke verzorgingsproducten 

Gebruik milde, natuurlijke verzorgingsproducten die de de huid niet prikkelen, zonder parfum. We gebruiken Calendula in onze babyproducten. Calendula staat bekend om haar herstellende kracht en heeft een beschermende, versterkende en verwarmende effect op de huid van jouw baby.

4. Kies voor zachte kleding

Zorg ervoor dat de kleertjes niet voor extra irritatie zorgen en kies bij voorkeur voor zachte (bio-)katoenen stofjes. Gebruik een wasproduct dat geschikt is voor de zeer gevoelige huid.

5. Zorg voor voldoende luchtvochtigheid in huis 

Een te droge lucht kan ervoor zorgen dat de huid uitdroogt en daardoor extra gevoelig wordt.

Calendula Verzorgende Babyolie

Verzachtende babyolie met verwarmend en beschermend effect
30 reviews
200 ml
€12.99
Koop nu

Calendula Babyshampoo & Douchecrème

Reinigt babyhaar en de babyhuid uiterst mild. Prikt niet in de ogen.
31 reviews
200 ml
€7.99
Koop nu

Calendula Billenbalsem

Deze rijke balsem verzorgt gevoelige babybillen en kalmeert de rode en schrale huid.
118 reviews
75 ml
€8.49
Koop nu