Advies bij geneesmiddelen

Met de hulp van de natuur weer in balans

Naast verzorgingsproducten en zelfzorgproducten hebben we bij Weleda ook natuurlijke geneesmiddelen in het assortiment. Dit zijn antroposofische en homeopathische middelen die zijn samengesteld uit één of meerdere werkzame stoffen van minerale, plantaardige of dierlijke oorsprong. Met deze stoffen uit de natuur heeft ons lichaam een bepaalde verwantschap, waardoor ze gemakkelijk ‘herkend’ en opgenomen worden. Want ook hier zijn we trouw aan onze visie dat de natuur ons kan helpen om weer in balans te komen. Alle geneesmiddelen produceren we in onze eigen bereidingsapotheek in Zoetermeer.

 

Mild en harmoniserend

Alle geneesmiddelen produceren we in onze eigen bereidingsapotheek in Zoetermeer. Omdat we werken met natuurlijke grondstoffen en we bijzondere bereidingsprocessen hanteren, zijn deze middelen doorgaans zeer goed te verdragen, werken ze mild en harmoniserend en geven ze nauwelijks bijwerkingen.

 

Het zelfherstellend vermogen

Weleda geneesmiddelen, ontwikkeld vanuit antroposofische behandelmethoden, zijn aanvullend bij behandelingen die vanuit de reguliere geneeskunde worden aangeboden. De kracht van onze aanpak ligt in het feit dat het zelfherstellend vermogen van het lichaam wordt gestimuleerd, waardoor de lichaamsfuncties weer in balans komen.

Onze geneesmiddelen bestrijken het gehele scala aan gebruikelijke indicatiegebieden (zoals hart- en vaatziekten, diabetes, kindergeneeskunde, neurologie en psychiatrie). Ze zijn zowel inzetbaar bij acute situaties (bijvoorbeeld bij luchtweginfecties of ontstekingen) als bij chronische klachten. Daarnaast kunnen ze ook preventief ingezet worden (bijvoorbeeld bij hooikoorts). rnaast kunnen ze ook preventief ingezet worden (bijvoorbeeld bij hooikoorts).

 

Op maat van de patiënt

Ons ruime assortiment laat ons toe om de behandeling zo specifiek mogelijk op elke individuele patiënt af te stemmen. Dit maakt het ook erg zinvol om naar alle aspecten van de patiënt te kijken: hoe specifieker de diagnose, hoe gerichter de behandeling.

 

Uitsluitend op recept (UR)

Onze UR geneesmiddelen vallen onder de geneesmiddelenwet. Dit betekent dat ze uitsluitend door een BIG-geregistreerde arts voorgeschreven kunnen worden en niet vrij in de winkel te verkrijgen zijn. Ze worden hoofdzakelijk door antroposofische en homeopathische artsen voorgeschreven, vaak in combinatie met of aanvullend bij reguliere geneesmiddelen.