Huidverzorging op vakantie

Op vakantie gaan is heerlijk. Maar daar is je huid het niet altijd mee eens. Een lange autorit, vliegreis, naar een warm of juist koud land. Je huid moet zich flink aanpassen aan je vakantie. Wij geven je tips zodat je ook tijdens je reis een stralende huid houdt.

Huidverzorging na een dag in de zon

Zonnen, zwemmen in de zee en afkoelen in het zwembadwater, dat klinkt als vakantie! Dit zijn alleen wel factoren die je huid extra uitdrogen. Met name de hitte van de zon en UV straling drogen je huid uit. Door de hitte verdampt namelijk extra veel vocht. Een hydraterende crème helpt om de vochtbalans van je huid te verbeteren.

Chloorwater en zeewater drogen je huid uit en het kan zelfs gaan irriteren. Je kunt uitdroging en huidirritatie voorkomen door voorafgaand je huid al goed in te smeren. Ook na het zwemmen in chloor- of zeewater is het verstandig je huid goed te hydrateren Skin Food Body Lotion is geschikt voor je hele lichaam. Het hydrateert je huid langdurig en herstelt de barrièrefunctie. En je kunt direct weer op pad, want de lotion wordt snel opgenomen door je huid.  

Droge huid op reis

Een lange autorit met airco, of met het vliegtuig naar jouw vakantiebestemming? Dan herken je vast het gevolg: een droge en doffe huid. Airco droogt de huid uit en in een vliegtuig is de luchtvochtigheid maar 20 procent. Normaal is dit tussen de 40 en 70 procent. Niet gek dus dat jouw huid droog aanvoelt. Voorkom dit door je huid goed te hydrateren.

Drink veel water en smeer je huid voor en tijdens de reis in. Skin Food Light is daar perfect voor. Compact voor in het handschoenenkastje of je handbagage. En deze alleskunner biedt onmiddellijke hydratatie voor gezicht en handen.

 

Natuurlijke lippenbalsem

Hou ook een lippenbalsem bij de hand als je op vakantie gaat. Want niet alleen droogt je huid uit, maar ook je lippen. Gebruik liever geen lippenbalsem met minerale oliën. Dit zijn geraffineerde aardolie derivaten die de natuurlijke huidbarrière verstoren. Je kunt beter kiezen voor een lippenbalsem met plantaardige ingrediënten. Skin Food Lip Balm van Weleda zorgt voor zachte en soepele lippen en beschermt tegen uitdroging. Ook fijn om te gebruiken na een dag in de zon.

Wat eet jouw huid op vakantie?

Gezond en gevarieerd eten vinden we belangrijk. Maar hoe zit dat met huidverzorging? Ook dit komt uiteindelijk in je lichaam terecht. De producten van Weleda zorgen er met 100% natuurlijke ingrediënten voor dat jouw huid de juiste voeding krijgt.

 

Skin Food Light bevat extract van het driekleurig viooltje. Dit heeft een vochtinbrengende en beschermende invloed voor de huid. Perfect om je vochtbalans weer op peil te brengen deze vakantie. Natuurlijke voeding voor je huid.

Ontdek Skin Food Light
  • Voor gezicht en lichaam
  • Hydraterende crème voor de droge huid
  • 100% natuurlijk en animal friendly
€5.99
Koop nu