Overeenkomst voor Ethische Ontginning

Sinds 2011 is Weleda lid van de Union For Ethical BioTrade (UEBT). De UEBT is een non-profit organisatie die staat voor ‘Sourcing with Respect’ dit verklaart dat de biodiversiteit beschermd wordt tijdens het verwerken van onze ingrediënten.

De UEBT zet zich in voor de groei van de economie, plaatselijke ontwikkeling en het behoud van biodiversiteit.

Met als visie het creëren van een wereld waar gezondheid en verzorging van de mens samen gaat met de natuur. En als missie het ontwikkelen van producten in harmonie met mens en natuur. Heeft Weleda het UEBT standaard doorgevoerd in alle processen. 

Gecertificeerd voor Ethische ontginning

Sinds 2018 heeft het UEBT een gecertificeerd programma voor ethische ontginning van ingrediënten. Het UEBT certificeert bedrijven die de omgang van mens en biodiversiteit respecteert. Als lid van de UEBT heeft Weleda zich verbonden aan innovatie en onderzoek dat bijdraagt aan mens en biodiversiteit. Om die reden en omdat het deel uitmaakt van onze visie heeft Weleda besloten om de betrokkenheid te verhogen met een certificaat voor het ‘Ethical Sourcing System’ (ESS). Een certificaat voor al onze natuurlijke materialen en natuurlijke en organische verzorgingsproducten.  

Deze stappen ondersteunen onze missie: ‘Weleda producten activeren mens en natuur’.  

Het ethische ontginning systeem zorgt ervoor dat we kunnen controleren of onze leveranciers voldoen aan onze eisen: bijdragen aan economische groei, lokale ontwikkeling en het behoud van biodiversiteit. Met verschillende analyses voor duurzame ontwikkeling kan dit worden geïdentificeerd en kunnen wij overgaan tot actie.

Als onderdeel van het gecertificeerde programma geven wij prioriteit aan de juiste grondstoffen. Hiermee bereiken we nog meer gebieden om de BioTrade nog verder te verbeteren.

De certificering in cijfers:

Huidige cijfers:

  • 100% van onze grondstoffen zijn beoordeeld
  • In 2017 hebben we 270 grondstoffen onderzocht vanuit 199 leveranciers
  • 62 van onze toeleveringsleveranciers zijn beoordeeld volgens de overeenkomst. We verifiëren de informatie en documenten die we ontvangen van onze leveranciers als bewijs voor de overeenkomst van het biologische standaard.

Doel :

  • De certificering van de toeleveringsleveranciers tot aan juni 2019 compleet maken. Dit is 16% van de onderzoeksgrootte in 2017 voor natuurlijke en organische verzorgingsproducten.
  • Het indelen van al onze toeleveringsleveranciers volgens de 4 niveaus van de UEBT (toegangsindicatoren, kritische vereisten, verhoogde eisen en continue verbetering). Voor elk niveau worden er doelen bepaald en verbeterd door de UEBT. De doelen zijn eind 2019 inzichtelijk.

Het certificaat is geldig sinds juni 2018 tot juni 2019. Het is dan uitgebreid volgens het nieuwe controlesysteem.