Sensitive Skin Challenge - week 1

Welkom!

Wat fijn dat je meedoet met de Sensitive Skin Challenge! De komende 6 weken delen we al ons advies en heel wat tips met jou om ervoor te zorgen dat je huid tot rust komt. We hopen dat je hier enthousiast mee aan de slag gaat en staan steeds paraat om je via mail te helpen met al je vragen.

Voor we al onze tips op je loslaten leggen we even uit wat een gevoelige huid juist is en wat de oorzaak is. Om te weten hoe je een gevoelige huid weer in balans brengt, helpt het immers om te begrijpen wat de oorzaak is.

Ons advies voor de komende dagen:

 

  • Houd je mailbox in de gaten, want over enkele dagen duiken we samen je badkamerkast in!
  • Wil je alvast enkele producten in huis halen die we van harte kunnen aanbevelen voor je gevoelige huid, kijk dan snel hier.

 

Een gevoelige huid. Wat nu?

De cijfers liegen er niet om: bijna een op twee mensen geeft aan soms last te hebben van een gevoelige huid. Dit kan zich op verschillende manieren uiten. Wat het meeste voorkomt is een droog, geïrriteerd en trekkerig gevoel of een huid die oneffenheden, schilfertjes of rode vlekken vertoont. Vaak gaat dit gepaard met jeuk. Niet ernstig, wel vervelend. Een gevoelige huid is een huid die uit balans is, waardoor haar natuurlijke barrièrefunctie niet meer werkt zoals het hoort. Hierdoor gaat ze sterker reageren op externe prikkels. Het gevolg is dat ze minder vocht vasthoudt en droog en schraal aanvoelt.

Opgelet bij eczeem of psoriasis!

Een gevoelige huid is op zich niet ernstig, maar dit is wel het geval bij huidaandoeningen zoals eczeem (ontsteking van de huid) of psoriasis (een auto-immuunziekte die de huid enorm doet schilferen). Heb je een dergelijke aandoening, dan raden we je aan om altijd eerst het advies van je arts te volgen. Heel wat tips uit deze Challenge kunnen ook voor jou zinvol zijn, maar dan eerder aanvullend bij een medische behandeling.

Hoe krijg je een gevoelige huid?

Vaak speelt erfelijkheid een rol en is je huid al gevoelig vanaf je geboorte. Hormonen kunnen ook de boosdoener zijn. Zo kan je huid tijdens de pubertijd, zwangerschap of overgang ineens gevoeliger worden. Dit is meestal van voorbijgaande aard, maar soms ook blijvend. Ook het gebruik van medicijnen kan aan de basis liggen. Andere belangrijke oorzaken van een gevoelige huid zijn de verzorgingsproducten die je gebruikt, je eetgewoonten en stress. Gelukkig heb je deze zaken voor een groot stuk zelf in de hand. Je mag de komende weken dus heel wat advies verwachten dat hiermee te maken heeft!

Waarom 6 weken?

Je start met goede moed aan deze Challenge en wilt natuurlijk zo snel mogelijk resultaat! Dat begrijpen we volledig, maar uit ervaring weten we dat het 4 à 6 weken duurt voordat je de resultaten ziet van onze tips. Dit heeft o.a. te maken met de duur van de celvernieuwing (30 à 60 dagen, afhankelijk van je leeftijd). Verder is het ook zo dat het even tijd vraagt om te wennen aan nieuwe gewoonten. Bij Weleda beloven we geen wonderen, maar we hebben wel het volste vertrouwen in jou en het zelfherstellend vermogen van je huid en lichaam, in combinatie met ons advies en het gebruik van de juiste producten natuurlijk!

Vragen bij dit onderdeel van de Sensitive Skin Challenge?

Stuur een mail naar challenge@weleda.nl: onze schoonheidsspecialistes helpen je graag verder! We doen ons uiterste best om je mail binnen 2 werkdagen te beantwoorden.