Sensitive Skin Challenge - week 2

Help, mijn symptomen worden erger!?

Week 2 van de Sensitive Skin Challenge! Wellicht heb je inmiddels gekozen voor een volledig nieuw verzorgings- en reinigingsritueel met producten die zijn afgestemd op de behoeften van jouw gevoelige huid.

Misschien merk je al enige verbetering, maar de kans is groter dat je symptomen nog steeds hetzelfde zijn. Of zelfs erger worden… Wanhoop echter niet, want dit is een heel goed teken!

Ons advies voor de komende dagen:

 

  • Volhouden is de boodschap! Troost jezelf met de gedachte dat je huid momenteel hard aan het werk is en je binnenkort zeker beloond wordt met een mooi resultaat. Deze periode waarin je symptomen toenemen kan enkele dagen tot een week duren.
  • Wees tijdens deze dagen extra zacht voor jezelf. Verwen jezelf met een lekker luie-avond, een stukje pure chocolade of een andere traktatie, zoals de Amandel Verzachtende Gezichts- en Lichaamsverzorgingsproducten die ook nog deze week extra voordelig te verkrijgen zijn.
  • Geen symptomen die verergeren? Ook dan hoef je je je geen zorgen te maken. Elke huid reageert anders en dit betekent niet dat het proces waardoor je huid weer in balans komt niet volop in werking is.

 

Als je ons advies hebt gevolgd, dan gebruik je nu mogelijk andere producten dan de voorbije week en pas je misschien ook een ander reinigingsritueel toe. Dit lijkt misschien niet zo’n grote stap voor jou, maar voor je huid is dit een enorme verandering. Op dit moment worden immers volop afvalstoffen verwijderd. Bovendien komt de stofwisseling van je huid volop op gang. Hierdoor kan je huid tijdelijk extra gevoelig zijn en nog meer symptomen vertonen zoals puistjes, droge plekjes of lichte jeuk. Hoe vervelend ook: dit is echt een teken dat je op de goede weg bent!

Vragen bij dit onderdeel van de Sensitive Skin Challenge?

Stuur een mail naar challenge@weleda.nl: onze schoonheidsspecialistes helpen je graag verder! We doen ons uiterste best om je mail binnen 2 werkdagen te beantwoorden.