Een bijzondere levensfase

Terugblikken en vooruitkijken

Voor heel wat vrouwen begint na hun vijftigste een periode waarin ze bewust even stilstaan om terug te blikken en tegelijkertijd vooruit te kijken naar de toekomst, die nog heel wat in petto heeft. Het is een tijd van ommekeer en verandering, die je de kans en de ruimte biedt om te herbronnen. Naarmate we ouder worden, kijken we meer naar onszelf, gaan we op zoek naar nieuwe impulsen en willen we onze eigen ideeën verder uitbouwen. Eindelijk heb je meer tijd voor jezelf. Je laat je niet meer laten leiden door wat de buitenwereld van je verwacht en geniet van een tijd waarin meer ruimte vrijkomt voor levenslust en zelfontplooiing.

“Wat een luxe om zelf te kunnen beslissen en niets meer te moeten! En te genieten van de schemering wanneer de dag ten einde loopt.”

Nieuwe kansen grijpen

In de plantenwereld vinden we een mooie metafoor terug voor deze bijzondere fase in het leven. Net zoals een vrouw vanaf haar vijftigste stilaan loskomt uit de dagelijkse sleur en nieuwe kansen grijpt, zo wijkt de Teunisbloem of Evening Primrose af van het gebruikelijke ritme door te gaan bloeien wanneer de nacht valt. De snelheid waarmee de bloemen opengaan is buitengewoon. Vanaf ’s middags wordt de bloemknop bijna twee centimeter langer. Wanneer het daglicht vervaagt, openen de bloemen zich op nauwelijks enkele minuten als stralende spiralen in de schemering. Dit proces is duidelijk te volgen, wat bij andere planten niet het geval is. Ook dit fenomeen past wonderwel bij ons eigen levensverhaal: vanaf ons vijftigste nemen we alles veel directer en sterker waar met al onze zintuigen en ontwikkelt onze intuïtie zich verder. Wat een luxe om zelf te kunnen beslissen, niets meer te moeten en gewoon te genieten van de zonsondergang wanneer de dag ten einde loopt.

Levenskracht en vitaliteit

De teunisbloem of Evening Primrose speelt de hoofdrol in onze nieuwe verzorgingslijn voor de rijpe huid. Bij Weleda kiezen we onze ingrediënten immers niet alleen omwille van hun werkzame stoffen, maar ook omdat ze kenmerken hebben die we terugvinden in onszelf. Zo vertonen de emotionele behoeften en verlangens van vrouwen vanaf hun vijftigste gelijkenissen met de kenmerken van deze verbazingwekkende plant. De teunisbloem staat symbool voor de levenskracht en vitaliteit van de rijpe vrouw en biedt een waardevolle olie die voorziet in de specifieke behoeften van haar huid.