Droge en vermoeide ogen

Instabiele traanfilm

Bij droge en vermoeide ogen zitten er te weinig lipiden in de traanfilm, waardoor het oogoppervlak niet voldoende beschermd wordt. Droge of vermoeide ogen zijn meestal het gevolg van omgevingsfactoren, het gebruik van medicijnen, contactlenzen, ouderdom of ziekte. Ook beeldschermwerkers kunnen hier last van hebben. Speciaal voor wie last heeft van droge ogen hebben we Visiodoron Malva® Oogdruppels ontwikkeld. Dit 100% natuurlijke product staat garant voor een snelle en langdurige bevochtiging van het oog en zorgt hierdoor voor een optimale bescherming van het oog.

Ingrediënten die elkaars werking versterken

De formule bestaat uit een combinatie van biologisch malva-extract en plantaardig hyaluronzuur. Beide bestanddelen werken in op een andere laag van de traanfilm, waardoor ze elkaars werking versterken en zorgen voor een optimaal resultaat. Zo beschermt malva-extract de mucinelaag van de traanfilm en heeft het een bevochtigende en kalmerende invloed. Hyaluronzuur herstelt en stabiliseert de traanfilm, verhoogt de viscositeit ervan en zorgt voor langdurige hydratatie. Dit product heeft niet alleen een uitstekende werkzaamheid, maar is ook geschikt voor langdurig gebruik en wordt in het algemeen erg goed verdragen.

Lees ook onze tips bij droge ogen!

Kruid voor alle ziekten

Malva sylvestris of groot kaasjeskruid is een vaste plant uit de kaasjeskruidfamilie Vooral de bloemen zijn bijzonder rijk aan etherische oliën en werkzame stoffen zoals flavonoïden en looistoffen. Dankzij deze bestanddelen heeft de plant een lange geschiedenis als geneeskruid. Hiernaar verwijst ook de oude Latijnse naam “Herba Omniumorbium” (kruid voor alle ziekten). Malva sylvestris heeft bovendien een hoge voedingswaarde en was daardoor ook lange tijd als groente erg in trek. Malva is rijk aan slijmstoffen en heeft daardoor een kalmerende en beschermende invloed, wat maakt dat het extract uiterst geschikt is voor de behandeling van droge, vermoeide ogen.

Waarom Visiodoron Malva® Oogdruppels?

  • Bevochtigt en kalmeert bij droge en vermoeide ogen
  • Verkrijgbaar in handige meeneem-ampullen
  • Bevat geen synthetische conserveringsmiddelen