Samen maken we Nederland een stukje mooier!

105.120 m2 nieuwe natuur!

De natuur in Nederland heeft het moeilijk. Er is weinig biodiversiteit over. Zo blijkt uit recent onderzoek van Natuurmonumenten dat het aantal insecten in Nederland de afgelopen jaren met twee derde afgenomen.

Daarom schonk Weleda dit voorjaar per verkocht product een bedrag aan Natuurmonumenten waarmee ze 1m2 natuur kunnen creëren. Het eindresultaat?  Maar liefst 105.120 m2 nieuwe bloemrijke natuur!

5 tips om de insecten te redden!

  1. Geurende kruiden zoals tijm, salie of marjolein in je tuin of op je balkon zijn echte insectenlokkers en bovendien erg lekker in de keuken.
  2. Zet je tuin, terras of balkon vol bloemen. Daarmee help je niet alleen de insecten; je beleeft er zelf ook heel wat plezier aan. Zorg voor voldoende variëteit, want niet elke soort houdt van elke bloem.
  3. Nog beter: maak een insectenhotel. Met een houten kistje, kippengaas, wat takjes, houtwol en shors kom je al een heel eind. Geen handige harry? Je kunt een insectenhotel ook gewoon kant-en-klaar kopen, bijvoorbeeld bij Natuurmonumenten.
  4. Dood hout in je tuin? Ruim het niet op maar laat dode takken of stammen lekker liggen. Ook dit is namelijk een plek waar insecten zich prima thuis voelen.
  5. Heb je een groot gazon? Vorm dan een deel om tot hooiland door het slechts enkele keren per jaar te maaien. Minder werk voor jou en een paradijs voor insecten, vogels en andere diertjes.

Bestel het GRATIS insectengidsje van Natuurmonumenten!

Wil je meer weten over de insecten in Nederland en waarom ze het zo moeilijk hebben? Of heb je zin om op insectensafari te gaan? Bestel dan gratis de insectengids van Natuurmonumenten. Je leest er nog heel wat extra tips om de insecten te redden. Leuk extraatje: er zit een kortingsbon in voor Duindoorn Voedende Bodylotion

Ja, ik wil een GRATIS insectengids!