De planeet mooier maken: Weleda is B Corp gecertificeerd

Weleda is officieel gecertificeerd als B Corp. De hoogst haalbare erkenning voor duurzaam ondernemen. We zijn trots dat we deel uitmaken van een groep bedrijven die zich inzetten voor een betere wereld, gericht op sociale en duurzame impact. Met maar liefst 106,9 punten oversteeg Weleda het verplichte minimum van 80 punten en behoort daarmee tot de hoogste in de branche.

Wat is B Corp?

B Corp is een afkorting voor Benefit Corporation. De B Corp certificering is een initiatief van de Amerikaanse non-profit organisatie B Lab. De B Corp-certificering is hét bewijs dat een onderneming een positieve impact maakt op milieu en maatschappij.

Duurzaam succesvol

Bij B Corp certificering wordt er niet gecertificeerd op de producten zelf, maar wordt er gekeken naar de aanpak en activiteiten van een bedrijf. De focus ligt op de sociale toegevoegde waarde en ecologische duurzaamheid, niet op winst. Als B Corp zetten we ons in voor milieu, biodiversiteit, klimaatbescherming, werknemers en klanten. Precies waar we als bedrijf al sinds 1921 voor staan. Geweldig toch?

Goed voor jezelf en de planeet

Als marktleider op het gebied van 100% natuurlijke cosmetica, neemt Weleda deze verantwoordelijkheid vanaf haar oprichting in 1921 uiterst serieus. De producten van Weleda worden gemaakt met biologische en 100% natuurlijke ingrediënten. Weleda heeft wereldwijd eigen teeltprojecten. Waarbij het uitgangspunt altijd is dat Weleda nooit meer van de natuur neemt dan dat zij teruggeeft.

“Sinds onze oprichting in 1921 staan duurzaamheid, ethische handel, transparantie en biodiversiteit centraal. De zorg voor de planeet is onderdeel van onze identiteit. Dat we dit jaar het B Corp certificaat mogen ontvangen is een prachtige beloning en ultiem cadeau voor onze 100e verjaardag! We zijn er ontzettend trots op”, vertelt Daan Zeelt, Commercieel Directeur bij Weleda Benelux.

Duurzame toekomst

Elke B Corp wordt om de 3 jaar opnieuw gecertificeerd, een extra stimulans voor Weleda om haar normen steeds hoger te leggen en zichzelf voortdurend te verbeteren. “We hopen dat er wereldwijd steeds meer bedrijven B Corp worden. De grootste impact kunnen we alleen samen realiseren!” , aldus Daan.

Elke dag een team effort 

“Van de tuin, productie, apotheek tot de keuze voor duurzame partners. In elke afdeling staat duurzaamheid centraal. Het B Corp certificaat is een team effort!”

Naast het B Corp certificaat hebben we ook kwaliteitslabels die jou garanderen dat onze producten aan de juiste voorwaarden voldoen. Bijvoorbeeld op het gebied van duurzaamheid en biologische productie. Ontdek onze kwaliteitlabels.