De geneeskracht van Calendula

Planten spelen een belangrijke rol in Weleda-producten. Zowel in onze verzorgingsproducten als zelfzorgproducten vind je de geneeskrachtige eigenschappen van planten terug.

Calendula: bruid van de zon

Calendula, een gele bloem die ook wel bekend staat als de goudsbloem, staat symbool voor dankbaarheid, genegenheid en liefdevolle herinnering. Een krachtig symbool, vind je niet? Niet alleen het symbool is krachtig, de werking doet er zeker niet voor onder.

Groeiproces van de Calendula

De hele dag draait het kopje van de Calendula met de zon mee. Zo vangt zij het meeste licht en de meeste warmte. Ze wordt daarom ook wel ‘bruid van de zon’ genoemd. Deze warmte wordt omgezet in talrijke actieve bestanddelen, waaronder carotenoïden, flavonoïden en essentiële oliën. Waardevolle stoffen die bijdragen aan de geneeskrachtige werking van Calendula.

Carotenoïden, flavonoïden en essentiële oliën

Carotenoïden zijn stoffen die verantwoordelijk zijn voor de kleur van de bloem, maar hebben ook het vermogen om de huid te vernieuwen en te herstellen. Flavonoïden zijn bijzonder heilzaam voor je gezondheid. Wetenschappers denken dat flavonoïden gunstig zijn bij het remmen van ontstekingen. Ze zitten vol met antioxidanten die vrije radicalen uit de weg ruimen. En de essentiële oliën van de Calendula-bloemen hebben verzorgende, beschermende en zuiverende eigenschappen.

Calendula staat dankzij deze bestanddelen bekend om haar herstellende kracht en het beschermende, versterkende en verwarmende effect op de huid.

Werking van Calendula in Weleda producten

Calendula is een favoriet ingrediënt. Ook bij Weleda, daarom wordt de plant met zijn waardevolle werkzame stoffen in veel van onze producten gebruikt: 

  • Skin Food: Skin Food is een echte alleskunner. Een rijke, voedende alles-in-één crème. Extract van biologische Calendula zorgt voor het herstel van de gesprongen huid, zoals kloofjes. Dankzij de succesformule hebben we de lijn uitgebreid met onder andere Skin Food Body Butter. Bekijk Skin Food 
  • Babyverzorging:  Weleda Babyverzorging heeft Calendula als naamgever, omdat we in bijna alle babyproducten Calendula- extract gebruiken. De verwarmende, verzorgende en herstellende eigenschappen zijn perfect voor het gevoelige babyhuidje. Bekijk Weleda Babyverzorging
  • Voetbalsem: wist je dat onze voeten ons wel 4 keer rond de wereld dragen in het leven? Voetbalsem verfrist branderige en vermoeide voeten. Calendula-extract in Voetbalsem helpt bij het soepel houden en herstellen van eelt op de voeten. Bekijk Voetbalsem
  • Calendula Massageolie: Niets is fijner dan een relaxte massage. Voor de gevoelige huid hebben we Calendula Massageolie. Calendula maakt het niet alleen ontspannen voor jou, maar ook ontspannen voor je huid. Bekijk Calendula Massageolie

Skin Food

Intensief voedende crème. Skin Food voedt alle plekjes die ruw en droog zijn.
48 reviews
30 ml
€5.99
Koop nu

Calendula Babyshampoo & Douchecrème

Reinigt babyhaar en de babyhuid uiterst mild. Prikt niet in de ogen.
31 reviews
200 ml
€7.99
Koop nu

Voetbalsem

Bij branderige en vermoeide voeten
1 review
75 ml
€11.99
Koop nu

Calendula Massageolie

Verwarmt en verzorgt de gevoelige huid
2 reviews
100 ml
€13.99
Koop nu