Duurzaamheid

Bij Weleda is duurzaamheid geen trend. Dat doen we al bijna 100 jaar. Bij alles wat we ondernemen trachten we de harmonie tussen mens en natuur zoveel mogelijk te bewaken. Hoe we dat doen, lees je hieronder.

Ecologische duurzaamheid

Het telen van onze natuurlijke ingrediënten kan grote gevolgen hebben voor de biodiversiteit. Daarom wordt een zo groot mogelijk aandeel van onze grondstoffen biologisch geteeld of verkregen via gecontroleerde wildpluk. 83% van onze ingrediënten is van biologische afkomst

Duurzaam gebruik van natuurlijke hulpbronnen

Condenswater dat vrijkomt bij de productie herbruiken we. Dat heeft het watergebruik met 25% verminderd. Ook hebben we het gebruik van hernieuwbare energie fors verhoogd. In 2013 werd 50,7% van de directe energie en 94,3% van de indirecte energie afgeleid van hernieuwbare energie.

Duurzame verpakkingen

Dé perfecte oplossing voor verpakkingen bestaat helaas niet. Toch streeft Weleda ernaar om verpakkingen te gebruiken die zo duurzaam mogelijk zijn, en de producten voldoende beschermen - om de houdbaarheid te verhogen. Een team van experts onderzoekt een aantal manieren om ons huidige verpakkingsmateriaal te optimaliseren.

Duurzame logistiek

Verpakken en verzenden doen we zo duurzaam mogelijk. Dozen vullen we met versnipperd karton of natuurlijk vulsel gemaakt van aardappelzetmeel, wat volledig composteerbaar is. In het magazijn zelf werken we uitsluitend met LED-verlichting, waardoor we erg veel energie besparen.

Klimaatneutrale bedrijfsvoering

Weleda Benelux voert een klimaatneutraal beleid. We houden onze CO2-uitstoot zo laag mogelijk en de resterende uitstoot compenseren we. Dit doen we door 2 duurzame projecten in Oeganda te steunen.

Sociale duurzaamheid

Als organisatie zijn we verantwoordelijk voor onze medewerkers en iedereen die betrokken is bij het maken van onze producten. Daarom vinden we het belangrijk om te kunnen bijdragen aan de gezondheid van onze werknemers, leveranciers en partners en om te zorgen voor hun veiligheid en individuele ontwikkeling.

Wij kiezen voor:

  • duurzame contracten met leveranciers, met een eerlijke beloning
  • ondersteuning van leveranciers naar biologische teeltmethoden
  • samenwerkingsverbanden met zekerheden van werkgelegenheid en opleidingsmogelijkheden aan de lokale gemeenschap

Ook onze eigen medewerkers, zo’n 1.900 mensen wereldwijd, verdienen de beste kansen en ontwikkelingsmogelijkheden. Daarnaast is ook een gezond evenwicht tussen werk en gezin een belangrijk punt in ons beleid.

Economische duurzaamheid

Het uitgangspunt van een duurzame economie is dat de natuurlijke hulpbronnen niet sneller verbruikt mogen worden dan dat de aarde ze kan hernieuwen. Daarbij wordt winst eerlijk verdeeld en is rentabiliteit het resultaat van bloeiende ecosystemen en groeiende gemeenschappen.

Om tot een duurzame economie te komen, gebruiken we verschillende strategieën:

  • toepassen van ethische principes
  • stimuleren van innovatie
  • duurzame investeringen
  • onderhouden van een gezonde financiële basis

Op die manier creëren we zoveel mogelijk kansen op lange termijn en is een duurzame en constante winstmarge verzekerd. Dit komt niet alleen ten goede van onze werknemers en leveranciers, maar ook van onze handelspartners en consumenten.

Onze teeltprojecten

Maak kennis met onze ethical trade teeltprojecten over de hele wereld. 

Bij elk project streven we naar een samenwerking op lange termijn waarbij eerlijke beloning, extra kansen op de arbeidsmarkt en een gezond evenwicht tussen gezin en werk centraal staan.

Bekijk de teeltprojecten