Vrouw met rimpels
beauty

5 tips tegen rimpels

Naarmate we ouder worden verandert ook onze huid. We krijgen niet alleen rimpels, maar de huid wordt ook valer en doffer en gaat soms plaatselijk verkleuren. Dat is een natuurlijk proces en hoort bij het ouder worden. Rimpels voorkomen kan niet, maar je kan wel iets doen om je natuurlijke schoonheid te behouden.

Waarom krijg je rimpels?

Rimpels zijn het gevolg van het natuurlijke verouderingsproces van de huid. De huid raakt minder doorbloed. Dat betekent minder aanvoer van zuurstof en minder afvoer van afvalstoffen. De huid houdt ook minder vocht vast en verliest haar spankracht.

Hoe ontstaan rimpels?

De huid bestaat uit fijne groeven in een ruitvormig patroon. Met het blote oog is dat niet zichtbaar. Op een jonge huid hebben deze groeven een regelmatig patroon. Naarmate je ouder wordt, verandert het patroon. Sommige groeven verdwijnen en sommige groeven worden dieper. 

In het begin zie je dat terug als fijne lijntjes rond en onder de ogen. Bij het ouder worden worden de lijntjes dieper en ga je ze ook zien rond je mond en voorhoofd. Zo ontstaan uiteindelijk rimpels.

Rimpels voorkomen

Huidveroudering is een natuurlijk proces. Iedereen krijgt vroeg of laat rimpels. Rimpels voorkomen is dus niet mogelijk. Rimpels verminderen en ze op een natuurlijke manier tegengaan, dát kan wel. Je levensstijl is van invloed en gebruik de juiste verzorgingsproducten.

5 tips tegen rimpels

Een wondermiddel tegen rimpels bestaat niet. En dat is ook helemaal niet nodig, want ouder worden hoort bij het leven. Met deze 5 tips blijft je huid haar natuurlijke uitstraling en vitaliteit behouden.

1. Kies voor voeding die rijk is aan anti-oxidanten

De vrije radicalen die het verouderingsproces in ons lichaam versnellen, kan je voor een deel neutraliseren door te kiezen voor de juiste voeding, die rijk is aan anti-oxidanten.

Zet daarom etenswaren met deze vitaminen en mineralen op je boodschappenlijstje:

  • Carotenoïden (bèta caroteen, lycopeen): gele, oranje en rode groenten en fruit
  • Vitamine C: fruit en groenten
  • Vitamine E: fruit, plantaardige oliën
  • Selenium en zink: vlees, vis, volkorenproducten
  • Polyfenolen (fenolische zuren, flavanoïden): fruit, groenten, thee en (in beperkte mate) koffie, chocolade, rode wijn

2. Smeer met natuurlijke huidverzorging

De oudere huid is gebaat bij milde, natuurlijke verzorging met werkzame oliën en plantenextracten die celvernieuwing stimuleren. Granaatappelpitolie is bijvoorbeeld rijk aan kalium, vitamine E, polyfenolen en essentiële vetzuren. Die antioxidatieve eigenschappen hebben een intens voedende werking. Hierdoor wordt de huid verstevigd en verminderen je rimpels.

Lees meer over Verstevigende Gezichtsverzorging met granaatappel

Onze natuurlijke verzorgingsproducten

Krachtige antioxidantenboost met granaatappel. Verstevigende Gezichtsolie voor de 40+ huid.
4,9 van 5 sterren
39 reviews
30 ml
{{ 2899 |formatPrice |currency }}

3. Rimpels verzorgen als je ze nog niet hebt

Jong geleerd is oud gedaan. Pas daarom je gezichtsverzorging aan als de eerste tekenen van lijntjes zich voordoen. Dat begint meestal rond je 30e. Wilde Rozen Vitaliserende Gezichtsverzorging verzacht de eerste lijntjes en verbetert de huidelasticiteit.

4. Pas op in de zon

Te veel zon is niet goed voor de huid. Het zorgt voor vroegtijdige huidveroudering en dus voor rimpels. Vermijd de volle zon en zorg voor voldoende bescherming. Ook al op jongere leeftijd, want je huid 'onthoudt' zonneschade.

5. Leef gezond en... geniet

Gezond leven is altijd goed, maar ook voor je huid. Het is verstandig om niet te roken en te zorgen voor voldoende beweging en ontspanning. Zoek de buitenlucht op en geniet van wat je doet. Wandelen, fietsen en tuinieren zijn ideaal.

Bonustip!

Wist je dat zen-monniken die dagelijks mediteren een vol en gaaf gelaat behouden? Ook op latere leeftijd? De diepe, trage ademhaling tijdens het mediteren zorgt voor een beter zuurstofopname, waar ook de huid erg bij gebaat is. Misschien is mediteren ook wel wat voor jou.

Ben je op zoek naar gezichtsverzorging voor de 50+ huid? Kies dan voor Versterkende Gezichtsverzorging