droge knieën
beauty

Droge knieën, onze tips!

Heb je last van droge knieën? Je bent niet de enige. Veel mensen hebben last van een droge huid op en rondom de knieën. Misschien voelen je droge knieën trekkerig en ruw aan. Of heb je juist last van jeuk en roodheid. Natuurlijk wil je zo snel mogelijk van je droge knieën af. Daarom geven we je 5 tips!

5 tips om van je droge knieën af te komen

Een droge huid op je knieën ontstaat door een tekort aan vocht. Je huid komt water tekort en wordt hierdoor droger. Ook is de huid op je knieën ruwer en dikker dan de huid op andere delen van je lichaam. Om deze redenen hebben je knieën dus extra verzorging nodig. Hieronder vind je 5 tips om snel van je droge knieën af te komen.

1. Smeer je droge knieën in met Skin Food

Een droge huid snakt naar hydratatie. Smeer daarom twee keer per dag je droge knieën in met een rijke en voedende crème. Skin Food herstelt de barrièrefunctie van je huid, vermindert jeuk en verlicht een trekkerig gevoel. Kalmerende plantenextracten van driekleurig viooltje, biologische Calendula en biologische kamille verzorgen je huid op een natuurlijke manier. Wil je snel van je droge knieën af? Smeer dan dagelijks met Skin Food!

Skin Food

Intensief voedende crème. Skin Food voedt alle plekjes die ruw en droog zijn.
4,5 van 5 sterren
61 reviews
30 ml
{{ 649 |formatPrice |currency }}

2. Vermijd synthetische stoffen 

Smeer je je knieën al regelmatig in? Maar blijf je last houden van droge knieën? Het kan zijn dat je de verkeerde producten gebruikt. Producten met synthetische geur- en kleurstoffen kunnen je huid juist uitdrogen. En hoe meer je smeert, hoe droger je knieën worden. Maak dus bewust de keuze voor een hydraterende crème met natuurlijke ingrediënten. Skin Food voedt en verzorgt je huid intensief. 

3. Douche korter en kouder

Een warme en lange douche is heerlijk, maar het water droogt je huid uit. Het warme water spoelt namelijk de natuurlijke oliën van je huid af. En zo wordt je huid nog ruwer en droger. Maak daarom je douchemoment iets korter. Een kortere en lauwwarme douche is niet alleen beter voor je huid, maar ook voor de planeet! 

4. Bescherm je droge knieën tegen de zon

Merk je dat je huid na het zonnebaden droger aanvoelt? Dat komt doordat de zon de vochtbalans van je huid verstoord. Het vocht in je huid verdampt, met droge knieën als resultaat. Smeer je droge knieën dus goed in voordat je ze blootstelt aan de zon. Dit voorkomt niet alleen huidschade, maar ook een droge huid. 

5. Gebruik Skin Food als masker 

Als je droge knieën intensieve verzorging nodig hebben, dan kan Skin Food verlichting bieden. Smeer een dikke laag Skin Food op je knieën en laat dit intrekken als een masker. Na een halfuur veeg je met een warme doek de crème zachtjes van je knieën af. Herhaal dit een paar keer per week voor intensieve verzorging van je droge knieën!  

Droge witte knieën

Heb je last van droge witte knieën of een droge plek op je knie? Het kan zijn dat de droge huid op je knieën een huidaandoeningen is zoals psoriasis of eczeem. Psoriasis komt namelijk vaak voor op ellebogen, knieën en de hoofdhuid. Wil je zeker weten of je last hebt van droge huid op je knieën of bijvoorbeeld psoriasis? Bezoek dan je huisarts.

Ontdek 10 andere manieren om Skin Food te gebruiken >

Ontdek het Skin Food-menu

Intensief voedende crème. Skin Food voedt alle plekjes die ruw en droog zijn.
4,5 van 5 sterren
61 reviews
30 ml
{{ 649 |formatPrice |currency }}
Intensief voedende body butter. Verzorgt droge huid van top tot teen.
4,9 van 5 sterren
35 reviews
150 ml
{{ 1499 |formatPrice |currency }}
Intensief voedende lotion. Hydrateert de droge en ruwe huid langdurig.
4,8 van 5 sterren
31 reviews
200 ml
{{ 1499 |formatPrice |currency }}
Een echte alleskunner. Skin Food Light trekt snel in en zorgt voor hydratatie.
5 van 5 sterren
20 reviews
30 ml
{{ 649 |formatPrice |currency }}