Kloven
beauty

5 tips om de kloven in je handen te verzachten

Wat zijn kloven? En wat kun je het beste doen om kloven te voorkomen en herstellen? Kloven in je handen kunnen behoorlijk vervelend zijn, maar maak je geen zorgen! We geven je 5 tips waardoor je zo snel mogelijk van je kloven afkomt. Dan geniet je binnen een no time van zachte en gladde handen!

Wat zijn kloven?

Kloven zijn kleine scheurtjes of barstjes in de huid. Ze ontstaan droogheid en uitdroging van de huid, waardoor deze minder elastisch wordt. Hierdoor kan ze haar barrièrefunctie niet meer goed uitoefenen en is ze gevoeliger voor stoffen van buitenaf. Dit verklaart ook waarom kloven vaak voorkomen in je handen en vingers. Die komen namelijk het meest in aanraking met agressieve stoffen zoals zeep, wasmiddel of schoonmaakmiddelen.

Gelukkig kun je dit snel verhelpen en zelfs voorkomen. Het volstaat om je huid te beschermen en herstellen met een natuurlijke, voedende crème zoals Skin Food én om een aantal slimme tips toe te passen.

Wat zijn de oorzaken van kloven?

Er zijn verschillende oorzaken waardoor je kloven in je handen en vingers ervaart. Voordat we 5 tips geven om van je kloven af te komen, is het belangrijk om te weten waar ze vandaan komen.

 1. Droge huid: Een van de belangrijkste oorzaken van kloven is een droge huid. Blootstelling aan koude lucht, wind, zon en droge omgevingen kan de natuurlijke oliën in de huid wegnemen, waardoor deze uitdroogt en kloven kunnen ontstaan.
 2. Handen wassen: Regelmatig je handen wassen is belangrijk voor een goede hygiëne, maar overmatig gebruik van zeep en heet water kan de huid uitdrogen en kloven veroorzaken.
 3. Gebrek aan hydratatie: Het niet regelmatig aanbrengen van een vochtinbrengende crème, zoals Skin Food, op de handen kan leiden tot uitdroging en kloven.
 4. Blootstelling aan chemicaliën: Het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen, oplosmiddelen en andere chemicaliën zonder beschermende handschoenen kan de huid beschadigen en kloven veroorzaken.

5 tips om van je kloven af te komen

 1. Herstel en voed je huid met Skin Food
  Smeer de kloven zo vaak als nodig is in met Skin Food. Dit is een 100% natuurlijke crème met helende plantenextracten. Vermijd crèmes met minerale oliën (op de ingrediëntenlijst herkenbaar als paraffinum liquidum of vaseline), want deze leggen een laagje op de huid dat de poriën afsluit waardoor ze op termijn nog meer gaat uitdrogen.
 2. Profiteer van de nacht
  's Nachts herstelt je huid het beste. Breng daarom voor je gaat slapen een extra dikke laag Skin Food aan zodat dit de hele nacht kan inwerken. In het geval van je handen of voeten kan je hier een pleister of bij een groter oppervlak katoenen handschoenen of sokken overheen doen, zodat de crème niet op je beddengoed terecht komt.
 3. Verzorg kleine wondjes meteen
  Zijn de kloven zodanig diep dat er ook kleine wondjes of bloedingen ontstaan? Breng dan Calendula Zalf aan. Extract van Calendula Officinalis (Goudsbloem) heeft een verzachtende en zuiverende invloed en ondersteunt het zelfherstellend vermogen van de huid.
 4. Vermijd producten met synthetische ingrediënten
  Verzorgingsproducten met synthetische ingrediënten kunnen de natuurlijke barrièrefunctie van je huid aantasten. Dit geldt vooral voor voor parfumstoffen, conserveringsmiddelen en synthetische wasactieve stoffen in zepen en douchegels. Door te kiezen voor milde, natuurlijke producten zal je huid herstellen en weer in balans komen.
 5. Bescherm je handen
  Hebben je handen veel te verduren, geef ze dan extra bescherming. Draag huishoudhandschoenen bij het afwassen zodat ze niet rechtstreeks in aanraking komen met het afwasmiddel. Ook bij het werken in de tuin kun je het beste aangepaste handschoenen dragen, net als wanneer het buiten kouder wordt. Je voeten bescherm je het beste door ze altijd goed warm te houden en comfortabele schoenen te dragen die niet knellen.

Ontdek meer manieren waarvoor je Skin Food kan gebruiken >

Laat die vervelende kloven je niet tegenhouden! Met deze 5 tips en de hulp van Skin Food zeg je vaarwel zeggen tegen die pijnlijke kloven en genieten van zachte, gezonde handen. Met consistente zorg en aandacht zul je snel verandering merken en kun je vol vertrouwen je handen tonen. Dus, ga ervoor en zeg gedag tegen kloven!

Meer zelfzorgproducten

Bij een ruwe, schrale of gesprongen huid
5 van 5 sterren
6 reviews
25 g
{{ 949 |formatPrice |currency }}
Verzacht de keel en ondersteunt de luchtwegen*
5 van 5 sterren
1 review
200 ml
{{ 1199 |formatPrice |currency }}
Ondersteunt het herstel van stijve, gespannen spieren
5 van 5 sterren
1 review
25 g
{{ 1199 |formatPrice |currency }}
Ontspannend voor de spijsvertering en bij ongemakken tijdens de menstruatie
50 ml
{{ 1599 |formatPrice |currency }}