Ruiken aan lavendel
natuur

De werking van lavendel

Planten spelen een belangrijke rol in Weleda-producten. Zowel in onze verzorgings- als zelfzorgproducten vind je de geneeskrachtige eigenschappen van planten terug. Net als de lavendelplant.

De oorsprong van lavendel

De lavendelplant wordt al eeuwenlang gebruikt in producten voor persoonlijke verzorging. Lavendel stamt af van het Latijnse ‘lavare’ wat ‘wassen’ betekent. Honderden jaren geleden was het namelijk een gewoonte om lavendel in het waswater te doen vanwege de heerlijke geur. Later werd lavendel steeds meer gebruikt in parfum.

Onze lavendel groeit in Moldavië waar Weleda samen met lokale boeren een biologisch teeltproject heeft opgezet.

Geneeskrachtige werking lavendel

Lavendel staat vooral bekend om haar geur. Maar wist je dat deze plant ook een bewezen geneeskrachtige werking heeft? Etherische lavendelolie werkt ontsmettend en pijnstillend. En wordt gebruikt bij ontstekingen en kneuzingen, maar ook wonden.

Etherische lavendelolie  

Lavendel wordt vooral gebruikt voor de heerlijke en rustgevende geur. Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat lavendelgeur de aanmaak van serotonine in het lichaam stimuleert. Serotonine speelt een belangrijke rol in de regulering van emoties en heeft invloed op functies van je lichaam, zoals je stemming en slaap.

Lavendelgeur zou een patroon in je hersenen van rust en kalmte creëren. Gebruik etherische lavendelolie als je last hebt van nervositeit of slapeloosheid. De geur van lavendel heeft een rustgevende werking. Onder invloed van lavendelgeur voelen mensen zich daadwerkelijk minder depressief en meer ontspannen

Lavendel Ontspannende Body Olie

Verzorgt en brengt tot rust
5 van 5 sterren
1 review
100 ml
{{ 1599 |formatPrice |currency }}

Verschil etherische en synthetische lavendelolie

Het grote verschil tussen etherische en synthetische lavendelolie is dat synthetische lavendelolie geen werking op je lichaam heeft. Synthetische lavendelolie ruikt misschien wel naar lavendel, maar heeft niet die rustgevende of kalmerende werking op je lichaam of hersenen die de natuurlijke lavendeolie heeft. Maak dus altijd gebruik van etherische lavendelolie.

Werking van lavendel in verzorgingsproducten

Lavendelplant

Lavendel heeft een krachtige werking en een heerlijke geur. De plant wordt dan ook in veel van onze producten gebruikt.

 • Lavendel Ontspannende Body Olie
  Voor het slapen gaan of juist voor een drukke dag. Lavendel Ontspanningsolie maakt niet alleen je huid zacht en soepel. Dankzij de rustgevende lavendelgeur zorgt de olie voor een ontspannend effect.
 • Aroma Shower Relax
  Na het douchen een aangenaam en soepele huid dankzij Lavendel Ontspannende Douchecrème. De geur van 100% natuurlijke lavendel versterkt het ontspannen gevoel onder de douche.
 • Zuiverende Room Spray Relax
  De formule van Zuiverende Room Spray Relax bevat 100% biologische etherische lavendelolie. Verstuif de spray in de slaapkamer voor een optimale nachtrust.
 • Skin Food Body Butter
  Deze romige body butter voedt de huid langdurig en herstelt de barrièrefunctie. Voor een zijdezachte huid van top tot teen! Lavendel is één van de geurcomponenten. Voor een ontspannen verwenmoment.  
 • Arnica Sport Massageolie en Arnica Sport Bad
  Zowel Sport Massageolie als Arnica Sport Bad ontspannen en verwarmen de spieren voor en na het sporten. Lavendel helpt bij de ontspanning van de spieren en helpt daarmee spierpijn voorkomen. En mede dankzij etherische lavendelolie kom je ook mentaal weer op kracht. Klaar voor de volgende training!

Producten met lavendel

Verzorgt en brengt tot rust
5 van 5 sterren
1 review
100 ml
{{ 1599 |formatPrice |currency }}
Ontspannende douchecrème. Met de geur van lavendel, bergamot en vetiver.
4,8 van 5 sterren
12 reviews
200 ml
{{ 699 |formatPrice |currency }}
Ontspant en brengt rust
5 van 5 sterren
11 reviews
50 ml
{{ 1429 |formatPrice |currency }}
Intensief voedende body butter. Verzorgt droge huid van top tot teen.
4,9 van 5 sterren
35 reviews
150 ml
{{ 1499 |formatPrice |currency }}