Lavendel
natuur

Lavendel

Heerlijke ontspanning voor lichaam en geest

De bestanddelen van lavendelolie helpen tegen nervositeit, slapeloosheid en krampen, maar bieden ook verlichting bij cardiovasculaire problemen of indigestie.

Diepblauwe velden zover het oog reikt. Een warme wind raakt de plantjes voorzichtig aan en verspreid een intense geur doorheen het stille landschap. Een typische scène uit de Provence? Niet noodzakelijk, want ook op de zwarte ondergrond van Moldavië floreert de lavendelplant. Weleda werkt er samen met 200 Modavische telers. De planten die ze oogsten leveren ons de kostbare lavendelolie die zorgt voor de heerlijke geur in heel wat van onze producten. 

Stapel van lavendel

De lavendelplant met zijn zilvergroene blaadjes wordt al eeuwenlang gewaardeerd als waardevol ingrediënt in was- en verzorgingsproducten omwille van zijn ontspannende werking. De naam 'lavendel' komt hoogstwaarschijnlijk van het Latijnse 'lavare', wat 'wassen' betekent. Lavendel speelt de hoofdrol in heel wat verhalen en mythes. Zo werden vezels teruggevonden die waren gedrenkt in een balsem met lavendelgeur in het graf van de Egyptische farao Tutankhamun. Zelfs na 3.000 jaar was de geur nog herkenbaar.

Aromatherapie

In aromatherapie heeft lavendel een vaste waarde. Zo blijkt uit tests dat lavendelgeur de aanmaak van serotonine in het lichaam stimuleert, wat een hersenpatroon van rust en kalmte veroorzaakt. Essentiële lavendelolie helpt bij nervositeit, slapeloosheid, krampen en zelf bij cardiovasculaire problemen of indigestie. Wie na een harde werkdag behoefte heeft aan ontspanning kan genieten van de weldaad van lavendel tijdens een rustgevend bad met Lavendel Ontspanningsbad of een deugddoende massage met Lavendel Ontspanningsolie.

Producten met lavendel

Ontspant en brengt tot rust
5 van 5 sterren
1 review
200 ml
{{ 1599 |formatPrice |currency }}
Verzorgt en brengt tot rust
5 van 5 sterren
1 review
100 ml
{{ 1599 |formatPrice |currency }}
Ontspannende douchecrème. Met de geur van lavendel, bergamot en vetiver.
4,8 van 5 sterren
12 reviews
200 ml
{{ 699 |formatPrice |currency }}
Ontspant en brengt rust
5 van 5 sterren
11 reviews
50 ml
{{ 1429 |formatPrice |currency }}