Haal de natuur naar binnen
natuur

5 tips voor meer verbinding met de natuur

Wist je dat buitenspelen in Scandinavië een lifestyle is? ‘Friluftsliv’ hoort bij de opvoeding en stimuleert kinderen om de natuur in te gaan. Leven in de buitenlucht is namelijk goed voor je fysieke welzijn én je mentale gezondheid. En stiekem maakt het helemaal niet uit hoe oud je bent, de natuur omarmen kan altijd. Maar in het drukke dagelijkse leven, lukt het niet altijd om de natuur op te zoeken. Hoe maak je dan toch verbinding met de natuur?

1. Zoek de natuur op

Heb je een tuin? Of woon je in de buurt van een park of het strand? Zoek een klein stuk natuur op en sta even stil. Sluit je ogen en trek al je zintuigen terug. Breng vervolgens één voor één de aandacht naar je zintuigen. Luister naar de fluitende vogels. Ruik de geur van de bloemen, de bomen of de zee. Voel de warme zon of frisse wind tegen je wangen aan. Trek je schoenen uit en wandel over het zachte gras of door het koele water. Door diep in en uit te ademen breng je jezelf in het moment. Misschien voel je dat je hartslag trager wordt en je lichaam langzaam ontspant.  

2. Mediteer en visualiseer

Soms lukt het niet om even naar buiten te stappen. Maar misschien heb je wel vijf minuten om een rustige plek op te zoeken, je ogen te sluiten en naar binnen te keren. Je hoeft geen zenmeester te zijn om te mediteren. Stel je voor dat je op je favoriete plek in de natuur bent. Hoe proeft, ruikt, voelt, hoort en smaakt die plek? Gebruik je fantasie om de ontspannende sensaties van een bos- of strandwandeling op te roepen. Zo ben je binnen de muren, toch buiten. Tip: als je in de buurt bent van een deur of raam, laat de frisse lucht naar binnen en adem diep in en uit.

3. Haal de natuur in huis

Maar je kunt óók de natuur in huis halen. Zet planten op de vensterbank, je balkon of in je tuin. En kies ervoor om plantjes te kweken of een moestuin te maken. Hoe verloopt de fase van zaadje tot plant? Wat je aandacht geeft, groeit! Geen groene vingers? Maak dan een ontspanningshoekje in huis waar je uitkijkt op een mooie boom of plant. En plof er dan ook wat vaker neer.

Wist je dat bosbaden een Japanse traditie is? Je dompelt je helemaal onder in de natuur. Dit versterkt je welzijn en je immuunsysteem én verlaagt je stresshormoon.

4. Beweeg in de buitenlucht

Fiets of wandel je graag? Zoek de natuur op! Fiets of wandel langs de randen van de stad, de polder, het water of het strand. Door bewust naar buiten te gaan en in de natuur te bewegen geniet je van het groen om je heen. Ook fijn: een yogales in het park of een frisse duik in de zee in de ochtend. Zo breng je sport, ontspanning en de natuur samen.

5. Kies voor natuurlijke producten

De geuren uit de natuur brengen tot rust. Denk maar eens aan de ontspannende geur van lavendel of de verkwikkende geur van citrusvruchten. Natuurlijke producten zijn vrij van synthetische stoffen die je huid kunnen irriteren én zijn veel beter voor het milieu. Lees daarom eens wat vaker wat er in je verzorgingsproducten zit en kies voor 100% natuurlijk. Zachter voor je huid en beter voor de planeet.

En net zoals de natuur andere verzorging nodig heeft per seizoen, heb jij dat ook. Zo vraagt je huid in de zomer om meer hydratatie en bescherming. Skin Food Ultra-Light Dry Oil geeft je huid 24-uur lang een hydraterende boost. Citrus + Bergamot 24h Deodorant Stick beschermt je tegen warme temperaturen. En met Skin Food Voedende Reinigingsgel spoel je alle restjes zonnebrand van je gezicht.

Ontdek de kracht van de natuur

Ultralichte 2-fasen spray. Skin Food Ultra-Light Dry Oil hydrateert je huid en trekt snel in.
4,8 van 5 sterren
36 reviews
100 ml
{{ 1599 |formatPrice |currency }}
Reinigt en hydrateert de huid. Skin Food Voedende Reinigingsgel voor de normale tot droge huid.
4,8 van 5 sterren
33 reviews
75 ml
{{ 1299 |formatPrice |currency }}
24-uur lange verfrissende frisheid
4,4 van 5 sterren
30 reviews
50 g
{{ 1099 |formatPrice |currency }}