Onze duurzaamheidsmissie

Duurzaamheid zit in het DNA van Weleda en speelt dus een rol bij alles wat we doen. Hieronder ontdek je welke 3 duurzame pijlers ons beleid bepalen.

Pijler 1: Ecologische duurzaamheid

We maken al onze producten met respect voor de natuur. Daarom telen we onze grondstoffen op een biologische manier en proberen we minder water en energie te gebruiken. De verpakkingen van onze producten zijn zo duurzaam mogelijk. En ook bij het verpakken en verzenden gaan we duurzaam te werk.

Ons klimaatneutrale beleid

Bij Weleda Benelux zijn we sinds een aantal jaren klimaatneutraal. We houden onze CO2-uitstoot zo laag mogelijk en compenseren de resterende uitstoot. 

Ontdek onze partners in duurzaamheid

Pijler 2: Sociale duurzaamheid

Als organisatie zijn we verantwoordelijk voor onze medewerkers en iedereen die betrokken is bij het maken van onze producten. Hun gezondheid, veiligheid en ontwikkeling staan bij ons centraal. Net zoals bijvoorbeeld een eerlijke verloning en een goede balans tussen werk en gezin.

Pijler 3: Economische duurzaamheid

Duurzaam omgaan met onze organisatie is belangrijk om ook in de toekomst ons werk te kunnen doen. Dat betekent dat we investeren in duurzame innovatieve oplossingen. En dat we een gezonde financiële basis houden die goed is voor iedereen in de productieketen.