Hoe natuurlijke geneesmiddelen werken

buisje met vloeistof

Weleda-geneesmiddelen zijn ontworpen om je lichaam zichzelf te laten helpen. De actieve ingrediënten zijn afkomstig van planten, mineralen en metalen, waarvan we sommige op hele speciale methodes verwerken.

Wat is antroposofische geneeskunde?

poeder uit apotheek

Antroposofische geneeskunde richt zich op de holistische behoeften van de mens. Het heeft betrekking op twee onderdelen: aan de ene kant de wetenschappelijke geneeskunde, en aan de andere kant de antroposofie. Deze twee benaderingen gaan hand in hand. Je bestaat namelijk niet alleen uit een lichaam, maar ook uit een ziel en een persoonlijkheid. Genezing gaat niet alleen over bestrijden van symptomen, maar ook over het ondersteunen van je lichaam en brein. 

Geneesmiddelen bestellen

Onze natuurlijke geneesmiddelen worden bereid in onze eigen apotheek.

Bestel ze op recept van een antroposofisch arts, tandarts, verpleegkundige of verloskundige. 

Duurzaam en ecologisch

boom met handen

Bij natuurlijke geneeskunde streven we ernaar om zowel de mens als de planeet te helpen. We behandelen de natuur met respect. Deze verantwoordelijkheid begint bij ons al bij de grondstoffen en gaat door tot aan het gebruik van de producten. We besteden veel aandacht aan de biologische afbreekbaarheid van onze producten. Onze producten bestaan uit actieve ingrediënten uit de natuur die milieuvriendelijk, hulpbronnen besparend en in respectvolle samenwerking met onze partners zijn geteeld.

Je bent onderdeel van de natuur

kristallen

Net zoals dat de natuur genezende krachten heeft, zitten die krachten ook in jezelf. Onze producten en geneesmiddelen helpen je lichaam eraan te herinneren om je eigen zelfgenezende eigenschappen aan het werk te zetten. De hoge kwaliteit van onze producten en geneesmiddelen komt niet alleen voort vanuit de ingrediënten, maar ook uit onze unieke productiemethoden.

Geneeskrachtige planten – vers geplukt en verwerkt

Veel geneeskrachtige planten kweken we zelf aan de hand van biologisch-dynamische landbouw in Zoetermeer. Onze tinctuurproductie bevindt zich op slechts een steenworp afstand van onze geneeskrachtige kruidentuin. Direct na de oogst worden de verse planten naar de apotheek gebracht voor verwerking.

"Van zaadje tot plant, tot oogst en verwerking, tot het farmaceutische proces: elk van deze stappen gebruiken we om de kracht van de plant om te zetten in een hulpmiddel.’’

bloemen in krat

Meer informatie

Weleda zet zich in voor een betere vergoeding voor antroposofische geneesmiddelen. Dat doen we samen met de Nederlandse Vereniging Antroposofische Zorgaanbieders en patiëntenvereniging Antroposana

Neem een kijkje in de Weleda Apotheek

Natuurlijke geneesmiddelen

Ontspannend voor de spijsvertering en bij ongemakken tijdens de menstruatie
50 ml
{{ 1599 |formatPrice |currency }}
Verzacht de keel en ondersteunt de luchtwegen*
5 van 5 sterren
1 review
200 ml
{{ 1199 |formatPrice |currency }}
Verzacht de keel*
20 ml
{{ 1149 |formatPrice |currency }}
Verzorgt en beschermt de tepels. Deze zalf verzacht bij tepelkloven.
3,5 van 5 sterren
2 reviews
25 g
{{ 1099 |formatPrice |currency }}