Wij onderzoeken met kennis en passie

apotheek

We zijn experts in holistische natuurcosmetica en antroposofische geneesmiddelen. Op deze manier onderzoeken en ontwikkelen we onze producten.

Doeltreffend en veilig

bloem

Al onze producten moeten deze 2 kwaliteiten bezitten. Maar ze kunnen ook aantrekkelijk, verzorgend, verzachtend, helend en zacht verkwikkend zijn. 100 specialisten doen hier onderzoek en ontwikkelingen naar.  

We zijn experts in holistische natuurcosmetica

been

Onze producten worden gemaakt om je schoonheid, gezondheid en holistisch welzijn goed te doen. Of het nu gaat om handcrème of bodylotion, lichaamsolie of tandpasta. Ze verzorgen niet alleen voor je lichaam, maar ook de geest en de ziel.

Onze jarenlange wetenschappelijke en dermatologische expertise en ons inzicht in de mens zitten in elk van onze producten. Iedere huid is anders, en heeft ook andere behoeftes. Onze experts onderzoeken de onderliggende oorzaken van deze behoeftes. In ieder product van ons kan je een bijzondere kwaliteit ontdekken die veel dieper gaat dan de huid diep is.

Salutogenese – gezondheid door zelfgenezing

Hoe blijven we gezond? Salutogenese kijkt naar het zelf genezend vermogen van het lichaam wat we kunnen activeren om lichaam en geest weer in balans te brengen, te versterken en te beschermen tegen ziekte.

pot

Actieve ingrediënten en effectiviteit

vijgencactus product

Al ruim 100 jaar lang hebben we ervaring met het ontwikkelen van producten die 100% natuurlijk, van een hoge kwaliteit en innoverend zijn. We doen eerst goed onderzoek naar een plant en wat zijn of haar werking is voordat we hem gebruiken in onze producten. Voor onze Hydraterende Gezichtsverzorging bijvoorbeeld, hebben we de cactusvijg bestudeerd. Kunnen de verbazingwekkende eigenschappen van deze plant de huid ondersteunen? Hoe houdt ze vocht vast? Hoe kan zij deze eigenschappen delen met onze huid?

Het ontwikkelen van hoogwaardige natuurcosmetica vergt veel tijd en ervaring.

Dr. Bernhard Irrgang, Hoofd R&D Natuurlijke en Biologische Cosmetica.

Onze natuurlijke cosmetica is NATRUE gecertificeerd

skin food

Omdat er geen officiële definitie bestond voor natuurlijke en biologische cosmeticaproducten, hebben we in 2008 onze krachten gebundeld met onze partners om een kwaliteitskeurmerk op te richten: NATRUE. We vinden het belangrijk om transparant te zijn op een manier die voor iedereen te begrijpen is. Daarom zijn al onze producten gecertificeerd door onafhankelijke deskundigen volgens de strenge normen van NATRUE. Weleda stijgt boven de NATRUE-eisen uit als het gaat om kwaliteit. En daar zijn we trots op.

Geïnspireerd door aromatherapie

buiten

Al in onze beginjaren werden natuurlijke etherische oliën gebruikt als ingrediënten in onze producten Zoals stimulerende rozemarijn of kalmerende lavendel. In de loop der jaren hebben we de kennis die we hebben opgedaan over aromatherapie verwerkt in onze schat aan ervaring met geuren. Bij het ontwikkelen van geurcomposities laten onze parfumeurs zich inspireren door de kracht van de natuur. De verschillende etherische oliën worden gecombineerd, zodat de pure geur van de planten de zintuigen prikkelen.

stad

De effectiviteit van onze geneesmiddelen

zelfzorg

Werkzaamheid, veiligheid en kwaliteit – dat zijn de belangrijkste onderdelen van onze onderzoeken. Veel van onze geneesmiddelen hebben hun waarde al vele jaren bewezen.

Om nog meer kennis te vergaren over de werkzaamheid van onze geneesmiddelen, verzamelen we klinische gegevens en nemen we deel aan onderzoeksprojecten van universiteiten. Wij voeren ook onze eigen studies uit om onze bestaande geneesmiddelen te verbeteren en nieuwe geneesmiddelen voor de toekomst te ontwikkelen.

Hoe werken Weleda medicijnen?

Als je ziek bent dan is je organisme uit balans. Onze antroposofische producten en geneesmiddelen zijn gericht op het ondersteunen van het zelf reguleren van je lichaam om zo ziekte te voorkomen. Dit kunnen ze doen omdat alle werkzame delen uit de ingrediënten ieder hun eigen specifieke werking hebben.

sorteren

Hoe voeren wij ons onderzoek uit?

bekijken product

We onderzoeken de werkzaamheid van onze bestaande producten en de ontwikkeling van onze nieuwe producten. Ons onderzoek is gebaseerd op onze kennis van de traditionele kruiden- en antroposofische geneeskunde in combinatie met moderne wetenschappelijke onderzoeksmethoden.

Wat onderzoeken we?

flesjes

Ons onderzoek richt zich op onze dagelijkse belemmeringen zoals: oogziekten, slaapstoornissen en andere stress gerelateerde klachten, hart- en vaatziekten, spijsverteringsstoornissen, verkoudheid en huidziekten. We voeren onderzoek uit om tot een oplossing te komen voor deze vervelende problemen.

Farmaceutisch onderzoek bij Weleda betekent nieuwe wegen inslaan, durven innoveren en een duidelijk wetenschappelijk bewijs leveren van de werkzaamheid van onze geneesmiddelen.

Dr. Aldo Ammendola, Hoofd Onderzoek & Ontwikkeling