Wij zorgen voor biodiversiteit over de hele wereld

biodiversiteit

Tijdens het maken van onze natuurlijke huidverzorgingsproducten en farmaceutische producten gaan we bij elke stap zorgvuldig om met de hulpbronnen van de aarde – om te beginnen met de zaden die we planten. Zo beschermen we de biodiversiteit en zorgen we voor gezonde bodems over de hele wereld.

We hebben biodiversiteit nodig voor een goed leven op aarde

vrouw werkt in biodivesiteit

Waarom is biodiversiteit zo belangrijk? Van bossen, weilanden en meren tot aan planten en diersoorten. Er bestaat leven op aarde op veel verschillende niveaus. Het welzijn van het een heeft invloed op het welzijn van de ander. Daarom is het belangrijk om hard te werken aan het behouden, beschermen en vergroten van de biodiversiteit.

Biodynamische teelt: een gezonde manier van grond bewerken

vrouw met aarde in hand

Alles wat groeit en bloeit in onze tuinen wordt verbouwd op een biologisch-dynamische manier. We gebruiken geen kunstmest of pesticiden. We zien onze tuinen als ecosystemen, met planten, bodem en dieren die zowel boven als onder de grond bloeien. Deze  organismen moeten gezond en in balans zijn: alleen zo zorgen we dat de natuur en de mens ook gezond zijn. Onze oprichters zijn met biologisch-dynamische landbouw gestart en wij proberen dit nu samen met onze grondstoffenpartners voort te zetten. 

Onze inzet voor gezonde bodems

handen in de bodem

Onze inzet voor duurzaamheid gaat verder dan het inkopen van biologische grondstoffen. We geven ook om hoe de grondstoffen worden gekweekt. De bodem speelt een belangrijke rol: het is een voorwaarde voor een gezonde ontwikkeling van planten. Onze natuurlijke landbouwmethoden houden de bodem gezond en vol voedselrijke humus en bieden een thuis voor tal van organismen, zoals regenwormen. Ze maken de grond vruchtbaar, zodat gezonde planten kunnen groeien. Uit deze planten halen we voedende stoffen voor onze natuurlijke huidverzorgingsproducten en medicijnen.

Onze tuinen zijn ecosystemen waar biodiversiteit bloeit

Onze acht geneeskrachtige plantentuinen van Weleda zijn verspreid over verschillende landen en zijn het middelpunt van biodiversiteit. Waaronder de biodynamische tuin in Zoetermeer. Hier kweken we gezonde planten voor in onze apotheek en natuurlijke cosmetica. Door de principes van biodynamische landbouw toe te passen, hebben we veerkrachtige ecosystemen gecreëerd die goed bestand zijn tegen hitte, regen en droogte, waar biodiversiteit kan bloeien.

beplante bodem

Onze partners in biodiversiteit

De zorg voor het behoud van de natuur is onderdeel van onze missie. Net als die van onze duurzame partners.