Wat duurzaamheid voor ons betekent

vrouw in zonnebloemenveld

Duurzaamheid maakt deel uit van onze identiteit. Onze geneesmiddelen en natuurlijke cosmetica zijn niet alleen goed voor je, we streven ernaar om ons bedrijf nog toekomstbestendiger en duurzamer te maken.

We nemen onze verantwoordelijkheid serieus

bloemen in hand

We zijn een duurzaam bedrijf en hebben verschillende prijzen gekregen voor onze toewijding. We zetten ons in voor biologisch- dynamische landbouw, gezonde bodems en eerlijke relaties met onze (teelt)partners wereldwijd. We nemen proactief onze verantwoordelijkheid. Alles wat we doen, gebeurt op een maatschappelijk-, ecologisch- en economische verantwoorde manier.

We geven terug aan de natuur

vrouw met bloemen in hand

Alles wat we doen gebeurt op een gematigde manier. We nemen evenveel als wat we terug kunnen geven aan de natuur. Sterker nog, we geven zelfs graag meer terug dan we nemen. Dat is waar duurzaamheid om gaat. Op de meeste gebieden doen we het al heel goed, op andere vlakken werken we hard om het nog beter te doen. 

vrouw in bos

Een aantal duurzame feiten

98
procent van al het geproduceerde afval wordt gerecycled
100
procent elektriciteit uit hernieuwbare bronnen wordt gebruikt in onze eigen gebouwen
60
procent van onze verpakkingen is gemaakt van glas

Nog meer doen

vrouwen kijken in de zon

Al ruim 100 jaar is onze manier van zaken doen in harmonie met mens en natuur. Vandaag de dag werken we aan het verbeteren van de biodiversiteit en de gezondheid van de natuur. We zijn ons niet alleen bewust van onze verantwoordelijkheid, maar we willen ook actief de verandering naar een meer duurzame en maatschappelijke maatschappij stimuleren. Zo staan we open voor nieuwe initatieven en werken we samen met gelijkgestemden in andere bedrijven en organisaties. 

Een betere wereld

vrouw ruikt aan plant

We weten dat er veel voorbeelden zijn waaruit blijkt dat een wereld mét Weleda beter is dan zonder Weleda. Bijvoorbeeld door biodynamische landbouw en onze inzet voor gezonde bodems. Op andere gebieden, zoals verpakkingen, kunnen we nog stappen maken en hebben we nieuwe doelen gesteld. We doen alles wat we kunnen om ervoor te zorgen dat deze doelen worden behaald.

Erkenning van onze inzet voor duurzaamheid

We zijn er trots op dat we tal van prijzen hebben ontvangen:

  • Sustainable Beauty Awards
  • Green Brands Award
  • Good Brand Award voor duurzame verpakkingen
  • Verschillende onderscheidingen voor onze gecertificeerde natuurlijke cosmetica