Ons verhaal begint met een visie

Weleda vroeger

Onze oprichters inspireren ons vandaag de dag nog steeds op het gebied van geneeskunde en natuurlijke cosmetica. Zo kan gezondheid en schoonheid zich ontplooien in harmonie met de natuur en de mens.

Onze visie is een gezonde wereld

Weleda-tuin vroeger

Onze visie is een gezonde wereld

Ons verhaal begon allemaal in 1921 in Zwitserland. Waar filosoof en natuurwetenschapper Rudolf Steiner samen met de Nederlandse arts Ita Wegman Weleda in het leven riepen. De basis van Weleda bestaat uit antroposofie. Een holistische denkwijze waar het lichaam, de geest en ziel met elkaar verbonden zijn samen met de natuur. Het duo was erachter gekomen dat het lichaam zichzelf kon genezen maar hierbij soms wat hulp kan gebruiken. Daarom ontwikkelden ze geneesmiddelen en verzorgingsproducten op basis van 100% natuurlijke ingrediënten die je lichaam ondersteunen. Er werden biodynamische tuinen aangelegd waar op een duurzame wijze natuurlijke grondstoffen werden geteeld.

Wat is antroposofie?

Antroposofie onderzoekt verbindingen. De verbinding tussen mensen en planten stellen ons in staat om betere natuurlijke producten te ontwikkelen. Antroposofische geneeskunde gaat uit van een holistische visie op de mens en bevordert een gezond evenwicht tussen lichaam, geest en ziel.

Hand door een lavendelveld

Onze naam, Weleda, drukt de diepe verbinding tussen mens en natuur uit. ‘’Veleda’’ was een titel die ooit aan wijze, genezende vrouwen werd gegeven.

Wat onze oprichters inspireerden

De oprichters van Weleda

Weleda is opgericht door mensen die verlangden naar een betere wereld en nieuwe wegen insloegen. De arts Ita Wegman en de filosoof Rudolf steiner herkenden de verbanden tussen de natuur en het menselijk lichaam, geest en de ziel. Ze begonnen medicijnen en lichaamsverzorgingsproducten te produceren met natuurlijke ingrediënten. De natuur staat bij ons centraal en is de inspiratie voor al onze producten.

Van een medische cursus tot een geneeskrachtige kruidentuin

  • In 1920 gaf Rudolf Steiner les over de antroposofische geneeskunde
  • In september 1920 kocht de arts Ita Wegman ’s werelds eerste antroposofische ziekenhuis
  • In 1921 werd de commerciële productie van geneesmiddelen en cosmetica gelanceerd in Duitsland. Tegenwoordig kweken we geneeskundige planten volgens de principes van biologisch- dynamische landbouw in onze acht Weleda-tuinen over de hele wereld.

Onze producten zijn over de hele wereld beschikbaar

Weleda producten

Steeds meer artsen, apothekers en andere mensen met dezelfde visie openende Weleda-vestigingen over de hele wereld. Tegenwoordig kun je onze producten in 50 verschillende landen vinden. Daarnaast heeft weleda dochterondernemingen in 20 verschillende landen. En kweken we onze geneeskrachtige planten op 8 verschillende Weleda-tuinen wereldwijd.