Onze visie op huidverzorging

Waarom je huid kiest voor puur natuur

De natuur biedt ons het beste om onze huid te verzorgen en in balans te houden. Onze inspiratie halen we hoofdzakelijk uit de plantenwereld en de natuur om ons heen. Deze schatkamer boordevol waardevolle ingrediënten, elk met een unieke werking, levert ons niet alleen de nodige grondstoffen maar ook belangrijke inzichten die ons helpen bij de samenstelling van onze producten. Door te observeren wat er in de natuur gebeurt, leren we hoe we de processen in onze huid op een natuurlijke manier kunnen ondersteunen en versterken.

"Door te observeren wat er in de natuur gebeurt, leren we hoe we de processen in onze huid op een natuurlijke manier kunnen ondersteunen en versterken."

Wat zit er dan in onze producten?

We werken uitsluitend met ingrediënten van 100% natuurlijke oorsprong die worden geselecteerd op basis van hun specifieke werking en mildheid voor de huid. Elk verzorgingsproduct heeft een unieke formule die ervoor zorgt de ingrediënten elkaars werking versterken. Deze bestaat doorgaans uit 4 bouwstenen:

1. Plantenoliën en wassen

De plantaardige oliën zijn rijk aan essentiële vetzuren, stoffen die broodnodig zijn voor een gezonde huid maar die ons lichaam niet zelf kan aanmaken noch voldoende uit voeding kan halen. Alle plantenoliën die Weleda gebruikt, zoals bijvoorbeeld SesamolieZonnebloemolie en Sheabutter, zijn koudgeperst en 100% zuiver. Natuurlijke wassen zoals bijenwas of wolwas leggen een voedend laagje op de huid, zonder deze af te sluiten.

2. Actieve bestandsdelen

De actieve bestanddelen of werkzame stoffen bepalen grotendeels het effect van het product op je huid zoals versteviging of hydratatie. Het gaat dan vooral om plantenextracten en -oliën. Zo zorgt granaatappelpitolie voor de antioxidatieve invloed van de Granaatappelserie voor de rijpere huid. Samen met de andere werkzame stoffen zorgt granaatappelpitolie ervoor dat de  celvernieuwing in de huid wordt gestimuleerd, waardoor de eerste tekenen van huidveroudering worden tegengegaan. Andere voorbeelden van werkzame stoffen zijn Calendula-extractKamille-extract en Arnica-extract.

3. Hulpstoffen

Hulpstoffen, zoals  Alcohol, Vetzuurglyceride, Tapiocazetmeel en Xanthaan, spelen een erg belangrijke rol in natuurlijke verzorgingsproducten. Ze hebben geen actieve werking, maar zorgen ervoor dat de formule van het product stabiel blijft en een bepaalde consistentie heeft. Bovendien regelen ze dat het product gedurende een bepaalde tijd bewaard kan blijven. Voor natuurcosmetica vormt dit een grote uitdaging omdat er geen synthetische conserveringsmiddelen worden gebruikt.

4. Geurstoffen

In natuurlijke verzorgingsproducten wordt het parfum gecreëerd door een compositie van natuurlijke etherische oliën. Dit zijn vluchtige, geurige stoffen, meestal via waterdampdestillatie verkregen uit bloemen, planten en vruchten. Ze geven de verzorgingsproducten hun unieke geur en hebben een specifieke invloed op lichaam en geest. De natuurlijke etherische oliën hebben niet alleen een geurfunctie, maar fungeren ook als conserveringsmiddel.