Onze kwaliteitsgarantie

Uitstekende verdraagzaamheid en bewezen werkzaamheid

Dankzij de zorgvuldig samengestelde formules en hoogkwalitatieve ingrediënten zijn onze producten mild voor de huid en worden ze zeer goed verdragen. Om deze garantie te kunnen bieden, wordt elk product dermatologisch getest door een onafhankelijk instituut.

 

Het resultaat van deze strenge kwaliteitscontroles is dat we wereldwijd gemiddeld slechts 1 melding van onverdraagzaamheid ontvangen per 1 miljoen verkochte producten.

 

 

Een goed verzorgingsproduct is niet alleen zacht voor de huid, maar zorgt er ook voor dat het de natuurlijke processen in de huid ondersteunt daar waar het nodig is. Daarom worden alle Weleda producten op werkzaamheidsparameters zoals hydratatie, gladheid of huidelasticiteit getest.

 

Voorbeeld van een producttest:

Amandel Verzachtende Gezichtscrème Light

  • Hydratatie +45%
  • Gladheid +24%
    *na gebruik gedurende 28 dagen

"Wereldwijd ontvangen we gemiddeld slechts 1 melding van onverdraagzaamheid per 1 miljoen verkochte producten"

Hoogwaardige ingrediënten van 100% natuurlijke oorsprong

Onze verzorgingsproducten worden samengesteld uit ingrediënten van 100% natuurlijke oorsprong. Omdat je dit als merk niet alleen kan claimen, maar ook moet kunnen bewijzen, gebruiken wij het NATRUE-kwaliteitslabel: het strengste internationale keurmerk voor natuurcosmetica. Op dit moment is dit het enige label dat de garantie biedt dat een cosmeticaproduct uitsluitend natuurlijke ingrediënten bevat en volledig vrij is van synthetische geur- en kleurstoffen, conserveringsmiddelen, siliconen, ingrediënten van minerale oorsprong of genetisch gemanipuleerde ingrediënten.

De ingrediënten die we gebruiken zijn niet alleen natuurlijk, maar ook zoveel mogelijk van biologische kwaliteit. Momenteel is 78% van onze grondstoffen afkomstig uit biologische teelt of via gecertificeerde wildpluk. Samen met onze leveranciers streven we ernaar om dit aandeel in 2015 te verhogen naar 80%.

Om de werkzame stoffen in de ingrediënten zo goed mogelijk te bewaren, worden ze zo zorgvuldig mogelijk geoogst volgens strenge kwaliteitsnormen en zo snel mogelijk verwerkt tot basis ingrediënten. Zo worden bijvoorbeeld de berkenblaadjes die we verwerken in onze Berkenserie met de hand geplukt. Dit gebeurt in de lente, want op dat moment zijn ze extra rijk aan flavonoïden, saponine en tannine, stoffen die helpen te beschermen tegen vrije radicalen en de vochtafdrijving bevorderen.

Met respect voor mens en natuur

Kwaliteit en duurzaamheid gaan bij ons hand in hand, al meer dan 90 jaar lang. Enkel grondstoffen die op een duurzame manier zijn geteeld en waar een eerlijke prijs voor is betaald, kunnen bijdragen aan een hoogkwalitatief verzorgingsproduct.

Een deel van onze ingrediënten telen we zelf in onze biodynamische tuinen. Het grootste deel van de grondstoffen nemen we echter af van partners van over de hele wereld, zoals landbouwers, coöperaties en telers. De samenwerking die we met deze partners aangaan, gaat veel verder dan een doorsnee klant-leverancier-relatie. Samen zetten we duurzame teeltprojecten op, waarbij het voortbestaan van de plant in kwestie centraal staat. Ook proberen we zoveel mogelijk de plaatselijke leefgemeenschap bij deze projecten te betrekken. 

Daarnaast zorgen we er ook voor dat de producten op een milieuvriendelijke manier worden geproduceerd en verpakt, en dat de afvalstoffen zo ecologisch mogelijk worden verwerkt. Ook houden we rekening met een gezonde balans tussen werk en gezinsleven van al onze medewerkers. Meer informatie over ons duurzaamheidsbeleid vind je hier.

"Enkel grondstoffen die duurzaam zijn geteeld en waar een eerlijke prijs voor is betaald, dragen bij aan een hoogkwalitatief verzorgingsproduct."