Borstvoeding

Ruim 75% van de moeders start met het geven van borstvoeding. Bij borstvoeding geef je je baby liefde, warmte en geborgenheid. Maar het kan voorkomen dat de borstvoeding niet zo ontspannen verloopt als je had verwacht. De onderstaande tips kunnen je helpen bij een ontspannen borstvoeding.

1. Ontspannen
Bij het geven van borstvoeding zorgt het hormoon oxytocine voor de toeschietreflex. Hierbij trekken de spiertjes rondom de melkklieren samen, zodat de melk in de melkkanaaltjes stroomt. Er is een rechtstreeks verband tussen ontspanning en het vrijkomen van oxytocine. Hoe rustiger jij bent, hoe sneller het hormoon zal vrijkomen. Omgekeerd zorgt het hormoon er ook voor dat jij (en dus ook je baby) je ontspannen voelt.

2. Melkproductie ondersteunen
Om je melkproductie op gang te helpen kun je een kop thee drinken met Bio Borstvoedingsthee. Deze thee is speciaal ontwikkeld voor de borstvoedingsperiode en ondersteunt een ontspannen borstvoeding. Drink maximaal 4 koppen per dag.

100% natuurlijke producten tijdens borstvoedingsperiode:

Bio Borstvoedingsthee

Ondersteunt een ontspannen borstvoeding*
2 reviews
2 g (20x)
€5.99
Koop nu

Tepelzalf

Verzorgt en beschermt de tepels. Deze zalf verzacht bij tepelkloven.
25 g
€10.99
Koop nu

3. Goed aanleggen
Een goede borstvoeding start met goed aanleggen. Zo leert je kindje op de juiste manier te drinken en heb je minder kans op kwaaltjes als tepelkloven of een borstontsteking. Probeer je baby meteen het eerste uur na de geboorte aan te leggen en zorg ervoor dat hij de volledige tepelhof in zijn mondje neemt, niet enkel de tepel. Breng na iedere voeding een dun laagje Tepelzalf op om je tepels te verzorgen en beschermen.

4. Eet en drink voldoende
Het geven van borstvoeding kost veel energie en deze energie haal je uit voeding. Waarschijnlijk ben je vaak hongerig in de borstvoedingsperiode, dit is een teken dat je meer calorieën kunt gebruiken. Eet voldoende kleine voedzame maaltijden met gezonde snacks tussendoor. Zo houd je de honger in de hand, blijft je energiepeil hoog en heeft je lichaam de calorieën om melk te produceren. Voldoende drinken is ook belangrijk voor de aanmaak van melk. 

5. Pas je voeding aan
Wat je eet kan invloed hebben op de melkproductie. Vermijd bijvoorbeeld peterselie, salie en munt, want zij remmen de melkproductie af. Zoete en bittere zaden, zoals anijszaad en amandelen bevorderen daarentegen juist de melkproductie. Bio Borstvoedingsthee bevat fenegriek, anijs en karwij om de melkproductie te ondersteunen.

 

100% natuurlijke producten uit de Mama-lijn:

Bio Borstvoedingsthee

Ondersteunt een ontspannen borstvoeding*
2 reviews
2 g (20x)
€5.99
Koop nu

Tepelzalf

Verzorgt en beschermt de tepels. Deze zalf verzacht bij tepelkloven.
25 g
€10.99
Koop nu

Perineum Massageolie

Helpt een knip of inscheuren voorkomen
50 ml
€14.99
Koop nu