Striae tijdens de zwangerschap

Groeistrepen, zwangerschapsstriemen, stretchmarks of ook wel: striae. Door de groei van je buik tijdens de zwangerschap kun je striae krijgen. Niet pijnlijk, maar wel vervelend.

Als je lichaam sneller groeit dan je huid kan bijhouden, ontstaat er striae. Zoals bij een zwangerschap of bij een groeispurt tijdens de puberteit. Striae zie je voornamelijk terug op de huid bij je benen, buik of borsten. 70% van de vrouwen krijgt last van striae tijdens de zwangerschap.

Wat is striae?

Bij striae vormen er kleine scheurtjes, breuklijnen van enkele millimeters, in je onderhuidse bindweefsel. Deze scheurtjes in je bindweefsel zijn van buitenaf zichtbaar. Door je bindweefsel soepel te houden heb je dus minder kans op striemen. Weleda Zwangerschapsolie houdt je huid op een natuurlijke manier soepel. Na gedurende 4 maanden gebruik van deze olie is er +17% verbeterde huidelasticiteit.

Zwangerschapsolie

Effectief bij het voorkomen én verminderen van de zichtbaarheid van striae
42 reviews
100 ml
€17.49
Koop nu

Hoe herken ik striae?   

Zwangerschapsstriemen zijn verdikte strepen en beginnen vaak rood, roze of paars van kleur. De huid in de streep is vaak dunner en loopt licht zigzaggend over je huid. Na de zwangerschap veranderen striemen van kleur en nemen ze meer je huidskleur aan. Zwangerschapsstriemen zijn hierdoor minder zichtbaar. Bij verkleuring van je huid, bijvoorbeeld na een dag in de zon, kan striae weer extra zichtbaar worden.

Is striae erfelijk?

Als striae in je familie zit is de kans groter dat je zelf ook striemen krijgt. Striae is namelijk erfelijk bepaald. Maar ook zonder erfelijke belasting kun je last krijgen van striae.

Striae voorafgaand aan mijn zwangerschap

Het kan zijn dat je voor de zwangerschap al last hebt gehad van striae. Als je striae hebt voor je zwangerschap, kunnen de striemen tijdens de zwangerschap letterlijk doortrekken. Het onderliggende bindweefsel is op deze plekken namelijk al zwakker. Striemen als gevolg van je zwangerschap beginnen waar je eerdere striae is geëindigd. Je kunt onze Zwangerschapsolie ook gebruiken bij bestaande striae. Weleda Zwangerschapsolie verminderd met -33% de zichtbaarheid van bestaande striae.

Wat kun je doen tegen striae?

We geven je 4 tips bij het verminderen van striae.
 

  1. Smeren, smeren, smeren! Hou de huid tijdens de zwangerschap soepel door dagelijks te smeren met Zwangerschapsolie. Zwangerschapsolie verbetert met 17% de huidelasticiteit. Bovendien is je huid na 4 maanden gebruik 92% gladder.
  2. Boek een bindweefselmassage of masseer zelf je bindweefsel. Deze massage is volledig gericht op het onderhuidse bindweefsel en rekt je huid uit.
  3. Gezond eten helpt niet alleen om je gezichtshuid te laten stralen. Groente en fruit bevatten antioxidanten die helpen bij een gezonde huid. Ook tijdens je zwangerschap. 
  4. Niet alleen eten maar ook drinken is belangrijk. Met genoeg vocht hou je je huid elastisch. Drink dus voldoende water gedurende de dag.

Striae na mijn zwangerschap

Heb je na zwangerschap last van striemen? Zorg dat je blijft smeren met Zwangerschapsolie. Zwangerschapsolie vermindert met -33% zichtbaarheid van bestaande striae. Bovendien maakt het je huid +92% gladder. Met een gladde huid vallen de striemen minder op.

Bekijk onze 100% natuurlijke producten voor zwangerschap en kraamtijd

Zwangerschapsolie

Effectief bij het voorkomen én verminderen van de zichtbaarheid van striae
42 reviews
100 ml
€17.49
Koop nu

Perineum Massageolie

Helpt een knip of inscheuren voorkomen
50 ml
€14.99
Koop nu

Tepelzalf

Verzorgt en beschermt de tepels. Deze zalf verzacht bij tepelkloven.
25 g
€10.99
Koop nu

Bio Borstvoedingsthee

Ondersteunt een ontspannen borstvoeding*
2 reviews
2 g (20x)
€5.99
Koop nu