Droge ellebogen
beauty

Droge ellebogen, onze 5 tips!

Heb je last van ruwe en droge ellebogen? En wil je graag weten wat je ertegen kunt doen? Dat snappen we, droge ellebogen kunnen namelijk erg vervelend zijn. Door de droge huid op je ellebogen goed en intensief te verzorgen, ben je er zo vanaf. We geven je 5 tips!

Wat is de oorzaak van droge ellebogen?

Droge ellebogen worden veroorzaakt door verschillende factoren. Zoals het gebrek aan vocht in de huid, koud weer, overmatig gebruik van zeep of huidaandoeningen zoals eczeem en psoriasis. Als je last hebt van droge en ruwe ellebogen, is het belangrijk om de onderliggende oorzaak te achterhalen en deze aan te pakken.

Wat te doen tegen droge ellebogen? Onze 5 tips!

Heb je last van droge, ruwe of schrale ellebogen? Dan kan dit erg vervelend zijn. Gelukkig zijn er een aantal dingen die je kunt doen om je ruwe huid te verlichten en verzachten. Hieronder vind je 5 tips om van je droge ellebogen af te komen.

1. Hydrateer je droge ellebogen met Skin Food

Droge ellebogen worden vaak veroorzaakt door een gebrek aan vocht. Om je huid gehydrateerd te houden, is het belangrijk om regelmatig een vochtinbrengende crème te gebruiken. Skin Food is speciaal ontwikkeld voor de droge en ruwe plekjes. Ook bevat Skin Food 100% natuurlijke ingrediënten zoals Calendula, kamille en driekleurig viooltje. Deze rijke crème hydrateert en verzacht je huid. Ideaal voor je droge ellebogen dus.

Skin Food

Intensief voedende crème. Skin Food voedt alle plekjes die ruw en droog zijn.
4,5 van 5 sterren
62 reviews
75 ml
{{ 1099 |formatPrice |currency }}

2. Vermijd heet water

We doen het allemaal wel eens. Even opwarmen onder een hete douche. Maar te heet water kan de huid van je ellebogen uitdrogen. Probeer daarom iets minder warm en korter te douchen. Hierdoor bescherm je je huid, en droogt de huid van je ellebogen minder snel uit.

3. Scrub je droge ellebogen

Wist je dat je huid er droog en schilferig uit kan zien door dode huidcellen? Een milde scrub zoals Berken Pearl Scrub Douchecrème verwijdert deze dode huidcellen. En laat je huid zacht aanvoelen. Het is wel belangrijk om niet te hard te scrubben. Zachte ronddraaiende bewegingen zijn al genoeg om de dode huidcellen te verwijderen. Scrub je te hard, da kan dit je huid beschadigen en de droogheid van je ellebogen juist verergeren.

Berken Pearl Scrub Douchecrème

Maakt de huid glad en zacht
4,8 van 5 sterren
11 reviews
150 ml
{{ 999 |formatPrice |currency }}

4. Gebruik handschoenen

Werk je veel buiten? Of met schoonmaakmiddelen? Draag dan handschoenen en goede werkkleding om de huid van je ellebogen te beschermen tegen uitdroging en irritatie. De koude lucht van buiten en de agressieve schoonmaakmiddelen raken niet alleen je handen, maar soms ook de huid van je ellebogen. Zorg dus voor goede bescherming voor je droge handen en ellebogen!

5. Smeren voor het slapengaan

Tijdens het slapen heeft de huid van je ruwe ellebogen de tijd om zich te herstellen. Smeer een dikke laag Skin Food op je ellebogen en bedek deze met een zachte, katoenen pyjama zodat de crème op zijn plaats blijft zitten. Dit kan helpen om je huid ’s nachts te hydrateren en te herstellen.

Pijnlijke schrale ellebogen

Helpen de bovenstaande tips niet? En blijf je last hebben van pijnlijke schrale ellebogen? Wees dan voorzichtig en beschadig je huid niet verder. Vermijd het dragen van strakke kleding en het gebruik van agressieve verzorgingsproducten met synthetische ingrediënten. Of bezoek je huisarts. De huisarts kan onderzoeken of er een medische aandoening aanwezig is zoals eczeem of psoriasis.

Ontdek 10 andere manieren om Skin Food te gebruiken >

Ontdek het Skin Food Menu

Intensief voedende body butter. Verzorgt droge huid van top tot teen.
4,9 van 5 sterren
35 reviews
150 ml
{{ 1499 |formatPrice |currency }}
Intensief voedende lotion. Hydrateert de droge en ruwe huid langdurig.
4,8 van 5 sterren
31 reviews
200 ml
{{ 1499 |formatPrice |currency }}
Ultralichte 2-fasen spray. Skin Food Ultra-Light Dry Oil hydrateert je huid en trekt snel in.
4,8 van 5 sterren
36 reviews
100 ml
{{ 1599 |formatPrice |currency }}
Een echte alleskunner. Skin Food Light trekt snel in en zorgt voor hydratatie.
5 van 5 sterren
21 reviews
30 ml
{{ 649 |formatPrice |currency }}
Voedende lipverzorging. Skin Food Lip Balm redt droge en gesprongen lippen.
4,8 van 5 sterren
53 reviews
8 ml
{{ 549 |formatPrice |currency }}