Wat te doen tegen striae?
zwangerschap

Wat te doen tegen striae?

Groeistrepen, zwangerschapsstriemen, stretchmarks of ook wel: striae. Door de groei van je buik tijdens de zwangerschap kun je striae krijgen. Niet pijnlijk, maar wel vervelend. We vertellen je wat striae is en hoe je striemen kunt voorkomen op een effectieve en natuurlijke manier.

Als je lichaam sneller groeit dan je huid kan bijhouden, ontstaat er striae. En als je zwanger bent neemt de omvang van je buik snel toe. Striae begint met rode of paarse strepen op de huid. Ongeveer 70% van de vrouwen krijgt last van striae tijdens de zwangerschap.

Striae voorafgaand aan je zwangerschap

Het kan zijn dat je voor de zwangerschap al last hebt gehad van striae. Bijvoorbeeld door een groeispurt in de puberteit. Als je striae hebt voor je zwangerschap, kunnen de striemen tijdens de zwangerschap letterlijk doortrekken. Het onderliggende bindweefsel is op deze plekken namelijk al zwakker. Striemen als gevolg van je zwangerschap beginnen waar je eerdere striae is geëindigd.

Ook als je al striae hebt is het mogelijk om de zichtbaarheid van striae te verminderen.

Striae verminderen

Als je zwangerschapsstriemen wil verminderen, dan is het vooral belangrijk om je huid soepel en elastisch te houden. Hoe je dat doet, lees je in onze 3 tips om striae te verminderen.

1. Smeren tegen striae! Houd de huid tijdens de zwangerschap soepel door dagelijks te smeren met Zwangerschap Body Butter of Zwangerschapsolie.

2. Eet gezond. Gezond eten helpt niet alleen om je gezichtshuid te laten stralen. Groente en fruit bevatten antioxidanten die helpen bij een gezonde huid. En vermindert striae tijdens je zwangerschap. 

3. Drink voldoende. Goed drinken is belangrijk. Met genoeg vocht houd je je huid elastisch. Bij een elastische huid is de kans op striae een stuk kleiner. Drink dus voldoende water gedurende de dag.

Striae voorkomen

striae voorkomen

Er zijn veel factoren die een rol spelen bij het ontstaan van striae. Daardoor is striae nooit helemaal te voorkomen. Erfelijkheid speelt bijvoorbeeld een rol. Als striae al in je familie zit is de kans groter dat je zelf ook striemen krijgt. 

Je kan je huid wel helpen om zwangerschapstriemen te voorkomen. En de zichtbaarheid van bestaande striae te verminderen. Houd je huid soepel met bovenstaande tips. Zwangerschapsolie en Zwangerschap Body Butter houden je huid op een natuurlijke manier soepel en verkleinen de kans op striae.

Beste middel tegen zwangerschapsstriemen

Om de kans op striae te verkleinen is het belangrijk dat je je huid soepel en elastisch houdt. Daarom kun je het beste regelmatig je huid insmeren met Zwangerschapsolie of Zwangerschap Body Butter. Beide producten zijn ontwikkeld in samenwerking met verloskundigen en artsen. Ze helpen striae voorkomen en verminderen bestaande striae. Het bewezen resultaat: een tot 92% gladdere huid tijdens je zwangerschap.

We hebben de geur van onze Zwangerschapsolie en Zwangerschap Body Butter subtiel gehouden. Helemaal afgestemd op je sterkere reukvermogen. 

Wanneer gebruik je wat?

Zwangerschapsolie en Zwangerschap Body Butter zijn allebei effectief voor het verminderen van striae. Het beste middel bij zwangerschapsstriemen bepaal je helemaal zelf. 

  • Zwangerschapsolie: een combinatie van zoete amandelolie, tarwekiemolie en biologische jojoba-olie. Smeert goed uit en voedt de huid intensief. Fijn om je buik te masseren en om in de avond te gebruiken.
  • Zwangerschap Body Butter: rijke butter met biologische Jojoba-olie en Shea Butter. Trekt snel in, waardoor je je snel aan kan kleden na gebruik. Daardoor heel fijn om in de ochtend te gebruiken.

100% natuurlijke zwangerschapsproducten

Helpt bij het voorkomen én verminderen van de zichtbaarheid van striae
5 van 5 sterren
43 reviews
100 ml
{{ 1799 |formatPrice |currency }}
Effectief bij het voorkomen én verminderen van de zichtbaarheid van striae
4,9 van 5 sterren
27 reviews
150 ml
{{ 1799 |formatPrice |currency }}

Striae massage

Masseren houdt de huid soepel en bevordert de doorbloeding. Het helpt daardoor bij het voorkomen en verminderen van striae. En ook niet onbelangrijk: masseren werkt ontspannend. Gebruik voor de striae massage de Zwangerschapsolie of Zwangerschap Body Butter. 

Maak van de massage een dagelijks ritueel. Probeer het minimaal 2 keer per dag te doen, in de ochtend en 's avonds. Zo creëer je ook al een band met je kindje.

  • Buik masseren: verdeel en masseer de olie of butter in op de buik met ronddraaiende bewegingen. Masseer ongeveer 5 minuten, met de klok mee. Masseer de onderkant van je buik met streken van onder naar boven.
  • Benen masseren: masseer je dijbenen door zachtjes drukkend rondjes te maken. Masseer van onder naar boven, ongeveer 5 minuten. Ook fijn tegen rusteloze of zware benen.
  • Borsten masseren: je borsten zijn gevoelig, dus voer deze striae massage zachtjes uit. Neem ook het gebied boven je borsten mee, tot aan je hals. Masseer met de klok mee en werk van onder naar boven.

Striae na je zwangerschap

Heb je na je zwangerschap last van striemen? Zorg dat je goed blijft smeren met Zwangerschap Body Butter of Zwangerschapsolie. Met een gladde huid vallen de striemen minder op. Smeer gerust 3 maanden na de bevalling door. Dan kan de huid haar oorspronkelijke vorm weer makkelijker aannemen.

Meer informatie over striae en hoe het ontstaat >

100% natuurlijke producten voor zwangerschap en kraamtijd

Effectief bij het voorkomen én verminderen van de zichtbaarheid van striae
4,9 van 5 sterren
27 reviews
150 ml
{{ 1799 |formatPrice |currency }}
Helpt bij het voorkomen én verminderen van de zichtbaarheid van striae
5 van 5 sterren
43 reviews
100 ml
{{ 1799 |formatPrice |currency }}
Helpt een knip of inscheuren voorkomen
5 van 5 sterren
1 review
50 ml
{{ 1599 |formatPrice |currency }}
Verzorgt en beschermt de tepels. Deze zalf verzacht bij tepelkloven.
3,5 van 5 sterren
2 reviews
25 g
{{ 1099 |formatPrice |currency }}
Ondersteunt een ontspannen borstvoeding*
5 van 5 sterren
2 reviews
2 g (20x)
{{ 649 |formatPrice |currency }}