Tips om beter te slapen
wellness

5 tips om beter te slapen

Wil je beter slapen? Soms makkelijker gezegd dan gedaan. Waar de een zo in slaap valt, kost dit de ander langer de tijd. Kom je ’s avonds moeilijk in slaap? We geven je 5 tips om beter te slapen. Een avondritueel vol ontspanning. Probeer het uit en slaap lekker!

Waarom is een goede nachtrust belangrijk?

Slecht slapen kan vervelend zijn. Je bent soms wat meer prikkelbaar en je kan je lastiger concentreren. En misschien herken je het gevoel wel dat je je door de dag heen moet slepen omdat je minder energie hebt.

Een goede nachtrust is belangrijk voor je gezondheid. Tijdens het slapen verwerk je de indrukken en emoties van de dag. Een volwassen persoon heeft gemiddeld 6 á 8 uur slaap per nacht nodig. Wil je beter slapen? Dan zijn er een aantal dingen die je kan proberen. Het is belangrijk dat je altijd rond dezelfde tijd naar bed gaat. Je lichaam raakt hieraan gewend en gaat voortaan vanzelf ontspannen rond deze tijd.

Beter slapen doe je zo

1. Beweeg! Maar niet teveel

Je kan beter niet intensief sporten voordat je gaat slapen. Maar yoga met een ademhalingsoefening is dé oplossing om als een roosje in slaap te vallen. Pak je yogamat erbij. Ga in een comfortabele positie zitten of liggen. Focus je bij iedere ademhaling op een ander lichaamsdeel. Begin bij je tenen en eindig bij je hoofd. Langzaamaan ontspant je lichaam en val je makkelijker in slaap.

2. Telefoon weg, boek erbij

Herken je het? Eindeloos scrollen op Instagram of Facebook voordat je gaat slapen? Voor je het weet, ben je alweer een uur verder. Het licht van je telefoon zorgt ervoor dat je minder makkelijk in slaap komt. De aanmaak van melatonine vermindert. Dit stofje vertelt je lichaam om te gaan slapen. Leg voor de verandering een uur voor het slapen je telefoon weg. Plof op de bank met een kop kamillethee en een goed boek. Voor je het weet ben je ontspannen en kan je beter in slaap vallen.

3. Een vast wellness-moment voor het slapen

Plan iedere dag een vast wellness-moment in. Al is het een half uurtje. Maak van je badkamer een mini-spa en neem een moment voor jezelf. Pak je favoriete wellness-producten erbij om je dag mee af te sluiten, en… ontspan! Warmte helpt om te relaxen. Ga uitgebreid in bad, of neem een douche. Verzorg je lichaam na het badderen. Smeer jezelf in met Wilde Rozen Verwennende Body Lotion of vraag je geliefde je te masseren met Lavendel Ontspannende Body Olie.

4. Gebruik je neus

Maak na een heerlijk wellness-moment, ook van je slaapkamer een fijne plek. Steek een kaarsje aan, zet een rustig muziekje of podcast op en spray Zuiverende Room Spray Relax door je slaapkamer. De subtiele geur van lavendel verspreidt zich door de kamer en zorgt voor een ontspannen sfeer. Doe je dit 30 minuten voordat je gaat slapen? Dan is een optimale nachtrust niet meer weg te denken. 

5. Maak je hoofd leeg voor het slapen

Je herkent het vast wel. Het moment dat je je hoofd op je kussen legt, begint het piekeren. Heel vervelend, want dit houdt je waarschijnlijk wakker. Pak voor het slapen een notitieboekje erbij en schrijf op wat er in je hoofd afspeelt. Schrijf je gedachten van je af en maak je hoofd leeg. Sluit iedere dag af door op te schrijven waar je dankbaar voor bent. Door af te sluiten met een positieve gedachte, ga je beter slapen.

Zuiverende Room Spray Relax

Ontspant en brengt rust
5 van 5 sterren
11 reviews
50 ml
{{ 1429 |formatPrice |currency }}

Slaperig geworden?

Ben je na het lezen van deze tips slaperig geworden? Wat fijn! Probeer uit welke tip voor jou werkt en val voor je het weet als een blok in slaap. Slaap lekker!

Wellness-producten

Verwent en maakt de huid soepel
5 van 5 sterren
6 reviews
100 ml
{{ 2099 |formatPrice |currency }}
Rijke, voedende lotion. Hydrateert de droge huid intensief voor 48uur lang.
5 van 5 sterren
13 reviews
200 ml
{{ 1499 |formatPrice |currency }}
Omhullende douchecrème. Met de geur van steranijs, vanille en citroen.
200 ml
{{ 699 |formatPrice |currency }}
Niet op voorraad
Ontspant en brengt tot rust
5 van 5 sterren
1 review
200 ml
{{ 1599 |formatPrice |currency }}