Vergoeding antroposofische geneesmiddelen

Hieronder lees je meer over de vergoedingen van antroposofische geneesmiddelen door de zorgverzekeraars.

Het gehele geneesmiddelenassortiment en alle zelfzorg- en lichaamsverzorgingsproducten van Weleda die in Nederland verkrijgbaar zijn, zijn geregistreerd in de Z-index. Dit is de brondatabase waar alle apotheken en verzekeraars zich bij de beoordeling van declaraties op baseren. 

Informatie over zorgproducten vind je in deze speciale databank. 

Meer over de Z-index
 

Aanvullende verzekering

Lichaamsverzorgings- en zelfzorgproducten worden doorgaans niet vergoed door verzekeraars, zelfs al staan ze allemaal in de Z-index vermeld. Homeopathische en antroposofische geneesmiddelen worden niet vanuit de basisverzekering vergoed, maar in een aantal gevallen wel vanuit de aanvullende verzekering. Meestal tot een bepaald maximum en met enkele voorwaarden.

 

Advies verzekeraar

Termen als 'homeopathisch' of 'antroposofisch' worden door diverse verzekeraars vaak op een verschillende manier gebruikt en geïnterpreteerd. Vraag daarom steeds advies aan je verzekeraar bij onduidelijkheden in de polisvoorwaarden.

 

Vergelijken zorgverzekeraars

Aanvullende informatie over de vergoeding van antroposofische geneesmiddelen vind je op de website van Zorgwijzer. Je kunt daar ook de vergoedingen vergelijken van deze geneesmiddelen door de verschillende zorgverzekeraars. 

Naar Zorgwijzer 

 

Meer informatie 

Meer over de werking van onze geneesmiddelen