Weleda tuinen en teeltprojecten

We telen onze planten op een biodynamische manier. Dat geldt voor onze teeltprojecten én onze eigen Weleda tuin in Zoetermeer. Wat dat inhoudt lees je hieronder.

Eerlijke teeltprojecten

We vinden het belangrijk dat onze hele productieketen eerlijk en duurzaam is én blijft. Daarom houden we zoveel mogelijk rekening met de leefomgeving van de planten. En staat het welzijn van de mensen die betrokken zijn steeds centraal.

Zoals eerlijke beloning, een gezonde balans tussen werk en gezin en extra kansen op de arbeidsmarkt. Dat zie je ook terug bij onze wereldwijde teeltprojecten.

Bekijk de Weleda teeltprojecten over de hele wereld

Biodynamische teelt

Ons geloof in de kracht van de natuur is groot. Daarom telen we in onze tuinen op een biodynamische manier. Dat betekent dat de bodemvruchtbaarheid voorop staat, net als de natuurlijke groei van de planten. Ook gebruiken we steeds weer alle organische resten. Zo hebben de tuinen hun eigen gesloten kringloop. Dat maakt de bodem en de planten natuurlijk sterker.

Weleda tuin in Zoetermeer

Wereldwijd hebben we in totaal 7 Weleda tuinen. Onder andere in Zwitserland, Frankrijk, Engeland, Nieuw-Zeeland en Zuid-Afrika. De grootste tuin ligt in Duitsland en is 23 hectare groot. Een van de tuinen ligt rondom ons kantoor in Zoetermeer.

Daar groeien bijna alle planten die in onze verzorgingsproducten en geneesmiddelen zitten. Een deel van die planten wordt ook gebruikt in onze producten. In onze eigen Weleda tuin krijg je een goed beeld van onze biodynamische manier van telen.

Rondleiding Weleda tuin

Wist je dat je een paar keer per jaar onze tuin in Zoetermeer kunt bezoeken? En dat je ook een kijkje kunt nemen achter de schermen?  Zo krijg je een unieke blik in de verborgen schatkamers van Weleda.

Duurzame teelt

Bij Weleda is duurzaamheid geen trend. Het is al ruim 90 jaar lang een van onze belangrijkste beleidsprincipes. Bij alles wat we ondernemen trachten we de harmonie tussen mens en natuur zoveel mogelijk te bewaken.

Meer over onze kijk op duurzaamheid