Babykwaaltjes

Je baby kan last krijgen van typische babykwaaltjes zoals baby-acne, berg, allergie of eczeem of bijvoorbeeld pijn bij het doorkomen van de eerste tandjes. Hoe ga je met deze kwaaltjes om en kun je het aangenamer maken voor je kindje?

Baby-acne

Baby-acne komt vooral tijdens de eerste weken voor. In de eerste dagen of weken ontstaan er pukkeltjes op de gezichtshuid. Het is een onschuldig kwaaltje. De acne kan een gevolg zijn van hormonen die je kindje op het einde van de zwangerschap van jou binnenkreeg. Je hoeft er dus niets aan te doen. Blijft de acne langer dan enkele weken aanhouden en voelt de huid van je baby erg droog, dan kun je een 100% natuurlijke milde gezichtscrème aanbrengen om de huid tot rust te brengen. Calendula Gezichtscrème met zuivere wolwas en biologische amandelolie beschermt de tere babyhuid. Baby-acne kan verward worden met eczeem. 

Calendula Gezichtscrème

Verzorgt, beschermt en hydrateert de babyhuid
27 reviews
50 ml
€8.99
Koop nu

Allergie en eczeem

Bij allergische huidreacties en eczeem is het niet altijd eenvoudig te achterhalen waar een kind gevoelig voor is. Ligt het aan verzorgingsproducten, voeding of het product dat je gebruikt om de kleertjes te wassen? Of gaat het om een combinatie? Ga bij de eerste tekenen van een allergie of eczeem langs bij je kinderarts, zodat je de oorzaak kunt achterhalen en voor de juiste behandeling kunt zorgen. Allergie en eczeem komen vooral bij erg jonge kindjes voor. De meesten groeien er na enkele jaren overheen. 

Je kindje kan ook last krijgen van berg, ook wel seborroïsch eczeem. We geven 3 tips om berg te bij je kindje te verminderen.

Insectenbeten bij je baby

Houd insecten zoveel mogelijk uit de buurt van je kindje en bescherm het bedje tijdens de warmere maanden met een klamboe. Loopt je baby toch een insectenbeet op, dan kun je deze verlichten met een verkoelende gel op basis van kleine brandnetel.

Baby verkoudheid

Het neusslijmvlies is erg gevoelig en kan zeker bij een baby snel geprikkeld raken. Bij een neusverkoudheid zit het neusje van je baby dan ook meestal dicht. Omdat je kindje hier zelf nog niets aan kan doen, is dit extra vervelend. 

Een neusspray met een fysiologische zoutoplossing reinigt en bevochtigt op natuurlijke wijze het droge neusslijmvlies. De toegevoegde aloë vera-gel zorgt voor een langdurige bevochtiging en verzorgt het gevoelige neusslijmvlies. Leg je baby neer en draai zijn hoofdje opzij. Verstuif voorzichtig in het neusgat tegen de binnenwand. 100% natuurlijke Rhinodoron Neusspray van Weleda is geschikt voor baby's. 

 

Rhinodoron Neusspray

Bevochtigt en verzorgt het droge neusslijmvlies
3 reviews
20 ml

Doorkomende tandjes 

Een verzorgende balsem aanbrengen op het tandvlees verzacht het ongemak van het tanden krijgen. Doe een beetje balsem op je vinger en masseer hiermee naar behoefte zacht het tandvlees van je kind. Mogelijk heeft je kind als hij tanden krijgt ook wat last van zijn billen. Zijn ontlasting is dan zuurder, wat de huid kan aantasten. Zien de billetjes van je baby er een beetje schraal en rood uit? Smeer ze dan bij elke luierverschoning in met een billenbalsem.

Calendula Gezichtscrème

Verzorgt, beschermt en hydrateert de babyhuid
27 reviews
50 ml
€8.99
Koop nu

Calendula Billenbalsem

Deze rijke balsem verzorgt gevoelige babybillen en kalmeert de rode en schrale huid.
119 reviews
30 ml
€4.49
Koop nu

Tandvleesbalsem

Voor gevoelig en geïrriteerd tandvlees
2 reviews
30 ml
€8.49
Koop nu

Rhinodoron Neusspray

Bevochtigt en verzorgt het droge neusslijmvlies
3 reviews
20 ml