Tepelkloven

Borstvoeding hoort geen pijn te doen. Toch kun je last krijgen van verschillende borstvoedingskwaaltjes, zoals tepelkloven. Tepelkloven zijn pijnlijke scheurtjes of zelfs wondjes bij de tepel. We geven je tips om tepelkloven te voorkomen en te behandelen.

Tepelkloven voorkomen

Je kunt tepelkloven niet altijd voorkomen, maar de kans wel verkleinen:  

  1.  Tepelkloven ontstaan meestal vanwege het niet goed aanleggen van je baby. Laat je daarom goed begeleiden door een lactatiedeskundige bij het opstarten van de borstvoeding.
  2.  Breng na iedere voeding een dun laagje Weleda Tepelzalf aan op je tepels. Deze Tepelzalf verzorgt en beschermt de gevoelige tepels en houdt de omliggende huid zacht en soepel. Je hoeft deze 100% natuurlijke zalf er niet af te halen voor de volgende voeding.
  3.  Maak je gebruik van kompressen, bevochtig deze dan eerst met een beetje water voordat je ze van de borst afhaalt. Zijn ze droog, dan kunnen ze aan je tepel vastkleven en deze beschadigen wanneer je ze weghaalt.

Tepelzalf

Verzorgt en beschermt de tepels. Deze zalf verzacht bij tepelkloven.
25 g
€10.99
Koop nu

Tepelkloven behandelen

Heb je toch tepelkloven opgelopen, dan kun je verschillende dingen doen om tepelkloven te behandelen en verzorgen.

  1. Het kan lastig zijn om te ontspannen als je pijn hebt. Probeer je toch zoveel mogelijk te ontspannen. Je baby drinkt dan gemakkelijker en ook het aanleggen is eenvoudiger.
  2. Breng na de voeding Tepelzalf aan op je tepel. Calendula extract werkt verzorgend en herstellend.
  3. Draag zoveel mogelijk katoenen kleding en zo min mogelijk synthetische kleding. Probeer ook naadjes van kleding op je tepels te voorkomen. Dit irriteert de huid onnodig.
  4. Hoe meer honger je kindje heeft, hoe sterker de zuigkracht is. Leg je kindje dus op tijd aan, zodat je rustig kunt starten en het minder pijnlijk is.

100% natuurlijke producten uit de Mama-lijn:

Tepelzalf

Verzorgt en beschermt de tepels. Deze zalf verzacht bij tepelkloven.
25 g
€10.99
Koop nu

Bio Borstvoedingsthee

Ondersteunt een ontspannen borstvoeding*
2 reviews
2 g (20x)
€5.99
Koop nu

Perineum Massageolie

Helpt een knip of inscheuren voorkomen
50 ml
€14.99
Koop nu

Zwangerschapsolie

Effectief bij het voorkomen én verminderen van de zichtbaarheid van striae
42 reviews
100 ml
€17.49
Koop nu